Facebook: Dino Rađa

JOŠ JEDAN HRVAT NOMINIRAN ZA KOŠARKAŠKU KUĆU SLAVNIH; Pridružit će se legendama

Autor: J.Č

Nakon Tonija Kukoča i njegovog ulaska u Kuću slavnih u Naismithu, još jedan Hrvat je nominiran za Kuću slavnih samo što je riječ o Kući slavnih Svjetskog košarkaškog saveza (FIBA). Riječ je o Dinu Rađi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Rađa (@dinoradja_official)

Naime, od petorice Hrvata koji se nalaze u Kući slavnih u Naismithu (Novosel, Petrović, Rađa, Kukoč, Ćosić), samo Rađa se ne nalazi u Fibinoj Kući slavnih.

Baš Rađa je jedan od nominiranih za sljedeću godinu. Ipak, FIBA nije redovita u održavanju svečanosti za Kuću slavnih pa je tako od 2007. do 2021. imala 11, a ne 15 ceremonija ulaska.




Uz Rađu, među kandidatimna za uvrštenje 2022. godine nalaze se čak četiri srpska igrača (Danilović, Paspalj, Bodiroga, Đorđević) te tri srpska trenera (Maljković, Vasojević, Obradović).

Ta činjenica ne treba izazivati iznenanđenje jer je Srbija ipak košarkaška zemlja.

 




 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.