Ivo Jelušić podnio ostavku na mjesto predsjednika Cibone

Autor: Hina/G.R.

Zagrebački dogradonačelnik prozvao je bivšeg direktora kluba, Božu Miličevića, da je uzeo sedam milijuna kuna iz klupske blagajne.

Ivo Jelušić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Cibone. Iako je u klub stigao u ulozi vatrogasca, zagrebački dogradonačelnik podvijena repa napušta toranj, u trenutku kada klub duguje više od 55 milijuna kuna.

– Bit ću sretan ako moja ostavka pobudi na jači angažman da se tvrtke ili institucije uključe za pomoć Ciboni – izjavio je predsjednik na odlasku.

Pod Tornjem se mogu čuti sve glasnije optužbe na račun bivšeg direktora kluba Bože Miličevića. Naime, iz Cibone tvrde kako je klub od Zagrebačke banke posudio 20 milijuna kuna za povrat starih dugovanja, no dio tih novaca, točnije sedam milijuna kuna, navodno je uzeo Miličević.

– Već tada naručio sam reviziju poslovanja kluba, a dolaskom novog direktora Andre Knege konačno smo utvrdili financijsko stanje – kaže Jelušič, koji se nije libio izravno optužiti Miličevića za uzimanje velike količine novca iz klupske blagajne. Također je podsjetio na neravnopravnu podjelu među vrhunskim sportskim klubovima u Zagrebu.

– Iako je Cibona u posljednje dvije godine ostvarivala odlične rezultate, izdvajanja Grada ostala su ista. Cibona dobiva 4,6 milijuna kuna, a KK Zagreb 3,6 milijuna. To mi se ne čini realnim – zaključio je Jelušić. Valja podsjetiti kako je predsjednik KK Zagreba, pročelnik Davor Jelavić, koji je, za razliku od Jelavića, ostao vjeran gradonačelniku Milanu Bandiću, čak i u trenutku kada je ovaj doživio potpuni politički poraz.

Autor:Hina/G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.