Screenshot: Instagram

Karijera je bivšem nogometašu uništena zbog alkohola: ‘Pio sam sve, od votke, do viskija’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Svojevremeno je tresao suparničke mreže kao na traci, slovio je za jednog od najboljih napadača svijeta, ali se poslije očeve smrti odao alkoholu i karijera mu je preko noći krenula nizbrdo. Sada se na trenutak vratio na nogometni teren i postao je predmet podsmijeha mnogih. Riječ je o Brazilcu Adrianu.

Ovaj 41-godišnjak žario je i palio u dresu Flamenga, Parme i milanskog Intera, a aktivnu je karijeru okončao još 2016. godine u redovima Miami Uniteda. Sada se vratio na nogometni travnjak u jednoj revijalnoj utakmici i zaključak je mnogih da bi bilo bolje da i nije opet navlačio kopačke.

“Bilo je tužno gledati ga kako se muči”, jedan je od navijačkih komentara koji najbolje sumira dojam koji je ostavio na terenu, a snimka njegovog nastupa postala je viralna. Prespore reakcije, padovi, veliki promašaji, to su detalji s kojima se Adriano istaknuo u spomenutoj utakmici.

@nerdatleta44oficial Craques do Passado 🇧🇷 • Adriano 👑 ( Imperador ) #adriano #adrianoimperador #futebolbrasileiro ♬ som original – l_editsfut

Životna drama

Adriano je imao teško djetinjstvo i odrastao je u ozloglaženim favelama Rija. Njegov ga je otac Almir želio izvesti na pravi put i za svog je sina želio da postane slavni nogometaš. Jednom prigodom dok su se vraćali s treninga Adriano i njegov otac su se našli u centru obračuna policije i dilera. Almir je pogođen u glavu, ali je srećom preživio.

Punih 12 godina nakon incidenta ispunio se očev san za svog sina koji je na kraju postao vrhunski igrač. Tresao je mreže prvo u Parmi, pa Interu i stekao je svjetsku slavu i nadimak ‘Imperator’. A onda se sve promijenilo nakon što mu je otac preminuo od posljedica srčanog udara.

“Uništila me smrt mog oca. Bio sam konstantno pijan. Bio sam stalno usamljen, tužan i depresivan i počeo sam piti. Dolazio sam pijan i na trening i odveli bi me kući da spavam, a onda prijavili službeno da sam ozlijeđen. Jako sam patio kada mi je otac umro, a pio sam sve, od viskija, vina, votke, piva. Nisam mogao prestati i morao sam napustiti Inter”, rekao je Adriano.




Sve je uspio spiskati

Pokušao je Inter tada pomoći Adrianu, angažiran je psiholog, ali rezultata nije bilo i uslijedio je otkaz. A odmah potom Adriano se odlučio na mirovinu iako mu je bilo tek 27 godina. Međutim, ona je bila kratkog vijeka i mjesec dana kasnije potpisao je za Flamengo i odveo ga do naslova 2009. godine. Ali noćnog provoda i djevojaka nije se odrekao.

Uslijedio je kratkotrajni angažman u Romi u kojoj je izdržao svega sedam mjeseci i odigrao pet utakmica. Uslijedio je novi povratak u Brazil, a njegov agent Gilmar Rinaldi bio je jako zabrinut i rekao je: “Plašim se za njegov život. Potrebna mu je pomoć..”




Iako je tijekom karijere zaradio silne novce uspio ih je sve spiskati i vratio se u favele Rija gdje živi s majkom. Raskošni i raskalašeni način života doveo ga je do bankrota. Navodno je danas u bliskim kontaktima s članovima bandi i navodi se da se druži sa sumnjivim društvom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUCAS TYLTY (@lucastylty)

Zanimljiva anegdota

Poznata je anegdota kako je prije nekoliko godina organizirao zabavu u jednom motelu na Copacabani, a za potrebe gostiju angažirao je 18 prostitutki koje je platio čak 30.000 eura. “Došao je s nekoliko prijatelja i sa sobom poveo sve prostitutke”, rekao je tada vlasnik bordela za brazilske medije.

Čudesni Hrvat probija se težim putem: S Mamićem zaratio, neki ga vide kao pravi izbor za Vatrene

Nakon smrti oca više nikad nije bio isti. Nekad genijalac u kopačkama i brazilski reprezentativac pokušao se u više navrata vratiti uspješnom igranju nogometa, ali nije išlo. Prava šteta, pogotovo za one koji su ga gledali u najboljim izdanjima.

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.