Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jakirović najavio veliki derbi: ‘Pjaca je mogao igrati i u Realu, a ja vjerujem u našu pobjedu’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Dinamov trener Sergej Jakirović održao je press konferenciju uoči velikog derbija protiv Rijeke koji je na rasporedu u nedjelju u 15 sati na Maksimiru. U utakmicu s Rijekom Dinamo ulazi svega tri dana nakon ogleda s Betisom u kojoj je izboren plasman u osminu finala Konferencijske lige.

“Igramo pravi derbi, Rijeka je prva na tablici i ima pet pobjeda ovo proljeće. Sjajno su startali. Naravno, i mi smo u dobrom stanju, osobito nakon prolaska u Europi. Imamo trening poslijepodne i vidjet ćemo za koga ćemo se odlučiti. Očekujem dobru utakmicu u kojoj je nama jako važno da pobijedimo”, najavio je susret Dinamov trener.

Otkrio je kakav Dinamo i kakvu Rijeku očekuje: “Nas očekujem kao u zadnje dvije utakmice izuzev Varaždina. Morat ćemo imati dobru energiju i smanjiti prostor između linija jer su tamo najopasniji, a istovremeno ih kroz našu igru staviti pod pritisak. Rijeka? Možda će nas malo čekat, možda malo ganjati, možda čekati drugo poluvrijeme s obzirom na našu potrošnju u četvrtak. Imaju sjajnih individualaca poput Pjace, koji bi po mojem mišljenju igrao u Realu da nije imao problema s ozljedama.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Prekretnica protiv Betisa?

Upitan je Jakirović i slaže li s s tezom da je Dinamo ispao iz utrke za naslov u slučaju Rijekine pobjede? “Imamo još 14 utakmica s tom i ima dosta bodova u igri, ali sigurno bi dosta toga utjecalo na psihološku stranu. No, ja sam baš uvjeren da ćemo dobro odigrati i uzeti tri boda.” Uslijedio je i zanimljiv upit o igračima Rijeke. Puno njih je bilo nuđeno Dinamu, jel bi ih želio danas imati u svojim redovima?

“Sigurno imaju kvalitetu da budu u Dinamu ili da jednog dana budu u Dinamu. Tko je mogao znati kako će se stvari odvijati. Skrenuli su pažnju na sebe, ali imamo i mi jako puno dobrih igrača. Rijeka je složena planski i jako dobro i ja od tamo pamtim samo lijepe dane.”

Smatra li Jakirović da bi pobjeda protiv Betisa mogla biti prekretnica u sezoni? “Osjeća se ta svijest u svlačionici. Momci su se odmah okrenuli onome što nas čeka protiv Rijeke, nije bilo puno razgovora o Betisu. Možda je nekome iznenađenje da smo izbacili Betis, ali Dinamo je i prije mene izbacivao velike protivnike i imamo respekt u Europi, to osjetimo gdje god dođemo”, zaključio je Jakirović, čija momčad uoči derbija za Rijekom zaostaje velikih šest bodova, ali uz utakmicu manje.

HNS imenovao nasljednika Jarnija, neke će iznenaditi izbor, dolazi iz Hajduka







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.