Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatski junak obranio tri jedanaesterca, pa se skromno oglasio nakon slavlja, evo što je poručio

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Ušao je u igru na poluvremenu umjesto Dominika Livakovića i prometnuo se u apsolutnog junaka utakmice. Ivica Ivušić odveo je bez sumnje Hrvatsku u finale ACUD Cupa obranivši čak tri jedanaesterca Tunisu za konačno slavlje Vatrenih 5:4.

Ivušić trenutno brani za ciparski Pafos s kojim se nalazi na petom mjestu prvenstvene tablice, a hrvatski navijači najviše ga pamte iz Osijeka čije je boje branio između 2018. i 2023. godine. Prethodno je još u Hrvatskoj branio boje Istre 1961.

“Čast je biti na golu reprezentacije i jako je lijep osjećaj obraniti penale koji su nas odveli u finale. Zadovoljstvo mi je biti u reprezentaciji i pomoći kada mogu”, rekao je skromni Ivušić nakon utakmice za kamere Nove Tv.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nakon dvije godine u dresu Vatrenih

Bio mu je ovo povratnički nastup u redovima Vatrenih nakon dvije godine i utakmice protiv Francuske. “Velika je čast braniti u reprezentaciji, nema ništa veće od toga. Tunižani? Bili su u nižem bloku i izlazili u kontre, ali u finalu smo i zadovoljni smo”, dodao je hrvatski vratar.

U petak je finale izborio domaćin Egipat koji je s minimalnih 1-0 pobijedio Novi Zeland. Tako će u utorak finalnu utakmicu odigrati Hrvatska i Egipat, dok će se za treće mjesto boriti Novi Zeland i Tunis. Oba susreta počinju u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu.

Kratko je Ivušić i najavio finale protiv Egipta. Kako je riječ o domaćinu turnira bit će na tribinama puno više gledatelja, pa će se igrati u pravoj nogometnoj atmosferi. “Egipat? Bit će više gledatelja i uživat ćemo”, rekao je Ivušić.

Pakao rata potjerao je poznatog Hrvata: Bivši Vatreni sad je napravio zaokret, ide novim putem







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.