Foto: Vojko Basic / CROPIX

Hajduk je doživio debakl, napumpana atmosfera iz uprave pretvorila se u očaj, a jedna je velika enigma

Autor: Andrija Kačić Karlin

Da su Hajdukovi navijači ostrašćeni i da će teško podnijeti doslovce upropaštenu sezonu – to je jasno i nogometnim i društvenim analfabetima. Optimizam, sada smo vidjeli, bez pokrića zapljusnuo je splitski klub od početka sezone. Makar, oni koji ipak znaju nogomet malo detaljnije vidjeli su da Hajdukova momčad, unatoč deklarativnim pojačanjima, nema sape za dugotrajnu borbu za naslov.

Tisuću puta se zaključilo da Hajduk isuviše ovisi o samo jednom igraču, dakako o Marku Livaji. Protiv kud i kamo slabijih suparnika na jedvite jade dosezale su se pobjede,a naposljetku jedan podatak jeziv je po Hajdukove pristalice. U ovome prvenstvu Hajduk je već skupio čak sedam poraza.

Usred sezone i mijenjani su treneri, Karoglana je zamijenio Leko, pa je Leko morao odstupiti da bi se vratio Karoglan. U tom kolopletu besmisla izgubilo se i ono malo sustava po kojem je momčad djelovala. Nakon Nove Godine Hajduk se doslovce stropoštao, igrom i rezultatima.

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Bez konkurentne momčadi za trofeje

Rezime može biti samo jedan. Unatoč brdu potrošenog novca sportski direktor Mindaugas Nikoličius nije složio konkurentnu postavu za konkurentnu borbu za naslov prvaka. Sad, zašto ga trpi predsjednik Lukša Jakobušić, nepopravljiv optimist koji je u svojim planovima u Hajduku „predskazivao” naslove prvaka, skupine Europske lige i Lige prvaka, ostaje enigma. Istina je samo jedna, puno novca se potrošilo, rezultata nema.

Ovih dana navijački bijes biti će usmjeren prema uredima Hajduka. Nakon prijašnjih razočaranja nitko nije dirao ni predsjednika ni sportskog direktora. Uglavnom su na meti bili igrači i trener. Hoće li se sada išta promijeniti? Ovo što je Hajduk doživio i jest debakl. Napumpana atmosfera iz uprave kluba pretvorila se u očaj, a u takvim okolnostima mijene su neminovne.

Ako se Hajduk stropoštao u nekoliko dana, Dinamo koji je ove seozne bio prepoznatljiv po kiksevima, čak i slično kao i Hajduk, s dvije pobjede u Splitu posve se oporavio. I kreće u lov na dvostruku krunu, protiv nikad jače Rijeke. Dinamu je ultimativno trebala pobjeda protiv Hajduka u prvenstvu da održi korak s Rijekom, a u Kupu su modri već dugo bez trofeja. Na igralištu najvećeg rivala s dvije pobjede u nekoliko dana kao melem na ranu došle su i novom Dinamovom predsjedniku Velimiru Zajecu. Koji je zacijelo teško podnio eliminaciju protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Rijeka najstabilnija

Sada se nakon duplog slavlja protiv Hajduka sve zaboravilo, kao da to nikad nije postojalo. No, Dinamo još ništa nije učinio, samo je ostao u konkurenciji. Jer, Rijeka ove sezone djeluje najstabilnije. Ne uspije li Dinamo, primjerice, osvojiti naslov – teško će ga zadovoljiti Kup. Padne li na oba fronta doživjeti će sezonu kao poražavajuću, baš poput Hajduka.




Navijači Hajduka na ulici se obračunali s policijom: Letjele boce, baklje i kamenje




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.