Screenshot: Gazzetta Greece

Grci uhvatili Zajeca na ulici i upitali ga hoće li dalje proći Dinamo ili PAOK, evo što im je rekao

Autor: Ivor Krapac

Dinamo je usred tjedna s dva nova velika događaja za klub, prvo s večerašnjim nastupom momčadi Sergeja Jakirovića u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige, protiv grčkog PAOK-a na travnjaku Maksimira, a zatim s odlukom o predsjedniku kluba koja će pasti u nedjelju, kada će na okupu prvi puta biti novi saziv Skupštine Dinama.

Željan dolaska na dužnost predsjednika Dinama, na Skupštinu će doći Velimir Zajec, legendarni nekadašnji zagrebačkih Plavih. U tjednu koji je za Dinamo velik, Zajeca je na ulici u središtu Zagreba za razgovor uhvatila ekipa grčke Gazzette, koju je najviše zanimala prognoza za večerašnju utakmicu na travnjaku Maksimira.

“Obje momčadi su jako dobre. PAOK jako dobro poznajemo. Dinamo je nedavno igrao vrlo dobro protiv Betisa u Španjolskoj i kod kuće i kvalificirao se dalje. Danas prije svega očekujemo dobru utakmicu. Ekipe su kvalitetom bliske i za pobjedu će presuditi detalji”, smatra Zajec.




Pričao i o Skupštini

Zajec je u razgovoru s ekipom grčke Gazzette govorio o utakmici koja će početi večeras u 21 sat, s tekstualnim prijenosom na našem portalu, ali tema je bila i Skupština kluba, zakazana za nedjelju s početkom u 12 sati. Očekuje tešku borbu za dolazak na predsjedničku poziciju koju drži i želi zadržati Mirko Barišić.

“Bili su prvi izbori, a sada će u nedjelju biti drugi. Vidjet ćemo što će biti. Na prvima sam lako pobijedio s 90 posto jer protivnik nije bio toliko jak. Sada je teže jer bi neki morali prijeći kod nas. Ovo je teško”, rekao je Zajec u razgovoru s Grcima. Vratio se potom i još malo na europsku utakmicu na travnjaku Maksimira, s riječima da mu srce pripada Dinamu, ali i da jako poštuje PAOK.

U igračkim danima, Zajec se s momčadi iz Soluna susretao u svojem razdoblju u dresu Panathinaikosa, od 1984. do ’88. godine, a kasnije i kao trener atenskih Zelenih nakon što se u taj klub prvo vratio kako bi vodio Panathinaikosovu akademiju, no potom je privremeno bio preuzeo i posao trenera prve momčadi.




Spreman za novi izazov

Puno je iskušenja do sada prošao u različitim ulogama u nogometu, a sada je Zajec spreman za novi izazov, u borbi za dolazak na dužnost predsjednika Dinama. Kako je rekao i u razgovoru s Grcima, za njega je pobjeda na izborima održanima prošle subote bila prvi i lakši dio posla, s obzirom na premoć koju je imao predvodeći listu Dinamovo proljeće, a u nedjelju će imati težu borbu.

Slično se prije toga očekuje i na terenu, u prvoj od dvije utakmice Dinama i PAOK-a, a kako je Zajec najavio, za očekivati je da će tu presuditi tek nekoliko detalja s obzirom na kvalitativnu bliskost momčadi Sergeja Jakirovića i današnjih zagrebačkih gostiju iz Soluna.

Zajec bi mogao donijeti novu energiju: ‘Ma ljudi, mene brine nešto sasvim drugo, to nije dobro’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.