DRAMA ZA HRVATSKU NA POČETKU TURNIRA: Neobjašnjivi pad u igri, Francuzi slave pobjedu

Autor: M.L.Š

Francuska je pobijedila Hrvatsku s 30:26 na otvaranju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju koje će održati ovog ljeta.

U skupini su još Portugal i Tunis, a put u Tokio osigurat će prve dvije reprezentacije. Hrvatsku sutra očekuje susret protiv Portugala u 18:30.

U prvih 40 minuta susreta Hrvatska je igrala sjajno i imala +5, ali u zadnjih 15 minuta dogodio se neobjašnjivi pad i Francuzi su preokretom došli do bitne pobjede.

U prvih pet minuta nije bilo golova, a Hrvatska je povela preko Domagoja Duvnjaka. Francuzi postižu pogodak za 1-1 preko Mema u sedmoj minuti.

Prvih 20 minuta igralo se gol za gol, a tada Hrvatska odlazi na dva gola prednosti te minutu kasnije na +3 (10-7). Do kraja poluvremena Francuzi su smanjili na 12-15.

U nastavku Hrvatska dobro kreće, ali se Francuzi vraćaju serijom 3-0 za 17-15. Ipak ‘’kauboji’’ uzvraćaju te s 19-15 smiruju utakmicu. Nažalost, to je daleko od istine jer nova serija Francuske smanjuje rezultat.

U posljednjih 10 minuta ušlo se s rezultatom 23-23, a minutu kasnije Hrvatska gubi golom razlike. Ivan Čupić nije mogao sam iako je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije.




Pet minuta do kraja Francuzi odlaze na +2 (27-25), a razlika se do kraja susreta samo povećavala.

Do pobjede su ih predvodili Dika Mem i Kentin Mahe s po pet golova. Za Hrvatsku, Čupić je postigao 10 golova, Ivan Martinović zabio je pet, Luka Cindrić tri, a Igor Karačić i Domagoj Duvnjak po dva gola.




Autor:M.L.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.