Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Dinamovi klinci napadnuti u Osijeku, klub oštro reagirao: ‘Sramota da djeca moraju strahovati’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Kadeti Dinama doživjeli su neugodne scene u Osijeku proteklog vikenda. Naime, uoči zaostale utakmice 12. kola protiv Osijeka u kojoj su slavili sa 4:2 Dinamovi su klinci odlučili malo prošetati gradom.

Kada su se poželjeli fotografirati kod osječke katedrale verbalno su napadnuti. Skupina starijih huligana pratila je mlade dinamovce po gradu verbalno im dobacivavši, nakon čega su se oni razbježali i pobjegli u hotel.

Poslije svega se priopćenjem oglasio Dinamo koje sada prenosimo u cijelosti: “GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U-17 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Oštra poruka iz Dinama

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež.”

U samoj utakmici koja je odigrana nakon nemilih scena momčad pod vodstvom Ivice Landeke je slavila 4:2 uz dva gola Leona Jurkovića i Mislava Ćutuka.

Zlatni vaterpolisti se vratili u Hrvatsku: Dočekalo ih stotinjak navijača i iznenađenje




 




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.