Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo je samo od jednog pojačanja dobio što je tražio, a bivši Vatreni donosi upitnike

Autor: Ivor Krapac

Borba na nogometnom tržištu je za Dinamo ove sezone bila prilično teška, što zbog toga jer se nije moglo zadržati jake adute koji su otišli rano u sezoni, što zbog turbulencija u klubu, koji odnedavno ide dalje s novim vodstvom, predvođen predsjednikom Velimirom Zajecom.

Prije toga, u Dinamu je bio odrađen zimski prijelazni rok, a za sada, kao glavni pogodak se s velikim brojem minuta na terenu istaknuo Arber Hoxha, koji je od dolaska iz Slaven Belupa bio u akciji u 13 utakmica u momčadi Sergeja Jakirovića. Trener mu vjeruje. Hoxha za sada puno igra na krilu, a s obzirom na to, Dinamo je od njega do sada dobio ono što je i tražio.

S ostalima koji su pristupili tijekom zime, nije tako, barem kako trenutno stoje stvari. Moreno Živković je po povratku s posudbe u Lokomotivi malo igrao, a malo ne, no za 19-godišnjeg stopera su ipak pozitivni signali došli u posljednje dvije utakmice u SuperSport HNL-u, s po 90 minuta protiv Slaven Belupa i Rudeša, uz gol Rudešu i asistenciju protiv Slavena.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Brodić pamti slavlje protiv Rijeke

U Dinamo se s posudbe vratio i Fran Brodić, koji je u prvom dijelu sezone bio u akciji u dresu Varaždina, a za zagrebačke Plave još nije odigrao punih 90 minuta u službenoj utakmici otkako je vraćen. Najviše se pamte dva Brodićeva bljeska, od kojih je važniji bio iskorišteni penal za pobjedu protiv Rijeke nedavno u derbiju na travnjaku Maksimira.

Brodić je zabio i proteklog vikenda u pobjedi protiv Rudeša. Što se minuta tiče, tu nije lako nametnuti se u konkurenciji koju predvodi Bruno Petković, a priliku na terenu dobiva i Sandro Kulenović. Brodić će se, pak, probati nametnuti i novim golovima pomoći momčadi do kraja sezone, kako u prvenstvu, tako i u SuperSport Kupu, u kojem je nedavno za Dinamo bio strijelac u pobjedi nad Goricom.

Do kraja sezone, u Dinamu će se za minute boriti i dvojica stranih igrača, Francuz Ronael Pierre-Gabriel desno i Japanac Takuya Ogiwara lijevo. Od njih dvojice, Pierre-Gabriel za sada ima pet nastupa za zagrebačke Plave, sve u pobjedama, dok je Ogiwara zaigrao dva puta u prvenstvu i još dva puta u Konferencijskoj ligi, a njegov glavni problem je ozljeda gležnja zbog koje nije u punom pogonu.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Čeka se povratnik Rog

Dinamo do kraja sezone još čeka jednog potencijalnog velikog aduta, koji u status potencijalnog spada ne zbog svoje igračke kvalitete, već zbog duge stanke zbog ozljede i puno problema s ozljedama ranije u karijeri. Takav status ima Marko Rog, povratnik iz Italije, bivši hrvatski reprezentativac kojeg u Dinamu očekuju na terenu u završnoj fazi ovosezonske borbe za trofeje.




Ako ne bude zastoja u oporavku u osam dana koliko je ostalo do te utakmice, Rog bi na Veliku subotu, 30. travnja, mogao biti među kandidatima za igranje za Dinamo u derbiju protiv Hajduka na Poljudu u 28. kolu SuperSport HNL-a. Njegova situacija ipak donosi sa sobom i dosta upitnika, i to nakon što se vrati na teren, s obzirom na to da će morati ući u ritam poslije dugog izbivanja s terena.

Novi udar na Niku Kovača: ‘On nije dobar uzor mladima’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.