Foto: Damir Krajac/CROPIX

Dan derbija na SP-u u vaterpolu: Hrvatska traži osvetu protiv Španjolaca, evo gdje gledati

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu koje se održava u Kataru danas je na rasporedu veliki dan, odnosno dan velikih utakmica. Na rasporedu su tri utakmice izjednačenih suparnika između kojih je i onaj Hrvatske i Španjolske.

Dakako, u središtu pozornosti hrvatske javnosti je utakmica Hrvatske i Španjolske, repriza finala Europskog prvenstva koje se održalo u Lijepoj našoj u kojem su tijesno slavili Španjolci, a ta je utakmica na rasporedu u 17 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Ta se utakmica igra u sklopu skupine A u kojoj je Hrvatska na startu natjecanja pobijedila Australiju sa 13:8. Tu utakmicu ljubitelji vaterpola i navijači hrvatske reprezentacije moći će pratiti na programu HTV2.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Prvo mjesto znači četvrtfinale

Samo prvoplasirana momčad iz skupine izborit će izravno plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasiranu i trećeplasiranu momčad čekati jedna nokaut utakmica na putu prema osam najboljih. Ne treba posebno naglašavati kako bi Hrvatskoj pobjeda nad Španjolskom praktički značila plasman u četvrtfinale, jer je posljednji suparnik u skupini skromna Južna Afrika koju je Španjolska na startu natjecanja razbila sa 16 golova razlike.

“To će sada biti sasvim druga utakmica nego Australci u 1. kolu. Iskreno, veselimo se tomu, da vidimo što smo i kakvi smo s njima kada ne igramo doma. Mislim da ćemo im uzvratiti za finale”, rekao je u najavi susreta protiv Španjolaca Rino Burić.

A prije utakmice Hrvatske i Španjolske na SP-u je s početkom u 15.30 na rasporedu balkanski derbi, okršaj između Srbije i Crne Gore, dok je u 18.30 na rasporedu vaterpolski klasik, okršaj Italije i Mađarske.

Današnji raspored utakmica na SP-u u vaterpolu:




07.00 Francuska – Kina, skupina B

08.30 Grčka – Brazil, skupina B

10.00 SAD – Japan, skupina C




11.30 Australija – Južna Afrika, skupina A

14.00 Kazahstan – Rumunjska, skupina D

15.30 Srbija – Crna Gora, skupina C

17.00 Španjolska – Hrvatska, skupina A

18.30 Mađarska – Italija, skupina D

Hajduk se mora popraviti, ali to je teško bez Livaje, evo gdje leži tajna ovog cijelog ‘kaosa’

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.