Foto: BaguxBlancox/xPRESSINx /Guliverimage

(VIDEO) BRAZIL SPUSTIO SRBIJU NA ZEMLJU! Laka pobjeda favorita, Srbi se raspali, finale ovakvi mogu samo sanjati

Autor: Andrija Kačić Karlin

Svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Katru večeras su odigrale reprezentacije Srbije i Brazila, koju su na kraju Brazilci riješili u svoju korist 2:0, a moglo je biti i duplo više.

Prvo poluvrijeme nije prošlo onako kako su očekivali momci iz Brazila, Srbija se postavila jako čvrsto i kompaktno u obrani i zapravo izabranici dragana Piksija Stojkovića nisu dali Brazilu da se razmaše.

Srbija je umirila igru, malo su podsjećali na Hrvatsku, kako lopta kruži i grade igru, no baš nije bilo puno prilika ni za jedne, ni za druge u prvom poluvremenu.

Najbolju priliku zapravo dao je branič Srbije, koji je pod pritiskom Viniciusa sam sebe pogodio i tako gurnuo u priliku Brazilca, ali je stoper uspio stići ispraviti grešku i blokirati napadača Carioca.

Potop u drugom poluvremenu

Drugo poluvrijeme počelo je velikom šansom za Brazil koja je došla iz greške Srbije i Raphinha je ukrao loptu i našao se jedan na jedan s Milinković Savićem, koji je sjajno obranio udarac.

Brazil je i dalje pokušavao napasti Srbiju, koja je patila početkom drugog poluvremena, ali pokušaji Neymara i društva nisu nalazili put do mreže Srbije.




Nakon što je Brazil pogodio stativu, igrači Srbije su bili u šoku te su iz sljedećeg napada primili gol. Neymar je primio loptu i pucao kroz igrače s deset metara s lijeve strane, golman Srbije je odlično obranio, ali lopta je došla na nogu Richarlisona, koji s pet metara pogađa za 1:0 Brazila u 62. minuti.

Poslije pogotka Srbija je krenula ofenzivnije, imali su Orlovi dva kornera i čak jednu dobru šansu glavom, koju je branič Brazila očistio s linije, ali je onda ponovno zasjao Richarlison, koji je na dodavanje Viniciusa volejem s jedanaest metara zabio za 2:0 u 72. minuti.

Nakon 2:0 na ozljedu se požalio Neymar, koji je zamijenjen u 80. minuti, ali utakmica je i dalje bila dosta jednosmjerna. Milinković Savić je do kraja bio kao na streljani, Casemiro je pogodio vratnicu, a golman Srbije branio je koliko je mogao i sačuvao Orlove sramote. Najbolje trenutke utakmice pogledajte OVDJE.




Na kraju Brazil se zadovoljio s 2:0 i predvodi Grupu G s tri boda, iza njih je Švicarska isto s tri boda, dok su Kamerun treći i Srbija  četvrta bez bodova.

90′ Igrati će se sedam minuta nadoknade

88′ Rodrygo tuče dobro, malo kraj gola…

86′ Splasnuo je ritam, Brazil se zadovoljio pobjedom

82′ Casemiro sa sjajnim plasiranim udarcem s 18 metara gađa vratnicu

80′ Brazil i dalje nasrće

73′ Kakav pogodak Richarlisona, kakav volej, bio je to spoj  škarica i  horizontalnog udarca… Brazil vodi 2-0

70′ Prva prilika za Srbiju, nakon kornera Tadić je tukao glavom, bio je blokiran

67′ Vinicius je promašio lijepu priliku. Brazil se razigrao

62′ Gol za Brazil, zabio ga je Richarlison.  Najprije je udarac  Viniciusa  obranio  vratar Srbije, na  odbijenu lptu naletio je Richarlison

60′ Alex Sandro s 25 metara  prizemnim udarcem pogodio je vratnicu.

55′ Sijeva sa svih strana, sad je Vinicius vidio Neymara koji je gađao kraj gola

53′ Brazilci sad napadaju svim snagama, Pavlović uklizavanjem spriječio  udarac Raphinhe

49′ Slobodan udarac izveo Neymar, pogodio je živi zid

48′ Oboren Neymar, Gudelj dobio žuti karton. SLobodan udarac za Brazil iz dobre situacije

46′ Kakva pogreška obrane Srbije, vratar  je izgubio loptu, nje se dokopao Raphinha, tijelima su nogometaši Srbije obranili gol…

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

45+1′ Kraj prvog poluvremena. U dvoboju Srbije i Brazila nema golova. Utakmica nema jak ritam, Srbija se odlično nosi s brazilskim napadačkim pokušajima.  Ne može se reći da su Brazilciimali naročite šanse, tek je Neymar uspio pogoditi vratnicu  iz kornera. Srbija je u napadu  slabija, ali se u obrani odlično drži

45′ Svi napadi Brazila idupreko Neymara, aline uspijeva dobro plasirati zadnji pas.

41′ Vinicius je bio u poluprilici iskosa s lijeve strane, smotao se i slabo tukao

35′ Raphinha u dobroj zgodi nakon fine akcije, ali je slabo tukao

33′ Brazilci sve više stežu obruč oko kaznenog prostora Srbije

27′ Thiago Silva sjajno dodao u dubinu Viniciusu, ali vratar Milinković-Savić je pravovremeno istrčao

25′  Ruku na srce, utakmice nema naročit ritam. Srbija uspijeva zasad suspregnuti Brazilce

22′ Casemiro tuče s 25 metara, ravno u vratara Srbije

18′ Posjed lopte je poprilično izjednačen

13′ Neymar iz kornera tukao direktno prema golu, pogodio je vratnicu

10′ Kakvo proigravanje Casemira za usamljenog Neymara u kaznenom prostoru Srbije, majo je nedostajalo da   se zatrese mreža Srbije

6′ Igra se jako oštro, već je dodijeljen prvi žuti karton, zaslužio ga je stoper Srbije Pavlović

4′ Prvi opasan napad, Raphinha je pobjegao na desnoj strani, no nije  dobro ubacio…

1′ Utakmica je počela

BRAZIL – SRBIJA (1:0)

BRAZIL: Alisson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro – Casemiro, Paqueta – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Lukić, Mladenović – S. Milinković-Savić, Tadić – Mitrović

Znamo već danima, Srbija puna optimizma čeka svoj startni dvoboj protiv Brazila. Od dobrog i optimističnog raspoloženja ne bježi ni izbornik Srbije, Dragan Stojković. Makar, kako sam kaže, igrao protiv prvog favorita za naslov svjetskog prvaka.

Srpski izbornik Dragan Stojković kaže da je prije prve utakmice mirno spavao.

“Nogomet je jedina stvar o kojoj ovih dana ne razmišljam! Tako se opustim i koncentriram na stvari koje dolaze. Sve sam mislio, spakirao, osjećam se sretno i ponosno što sam svoju malu Srbiju doveo u Katar. To me  čini  sretnom osobom, nisam pod stresom”, rekao je Stojković.

U najavi utakmice Stojković je rekao:

“Očekujem dobru, hrabru Srbiju, koja će dati sve od sebe da ostvari povoljan rezultat. Ne samo hrabra, nije to sve, nego treba znati i gurati loptu. Ova generacija se nema čega bojati, ovo je igra deset na deset. Nitko nema krila da leti. Jedna lopta, jedno bacanje. S takvim mentalitetom možete učiniti mnogo. Inteligencija je ono što čini razliku, uz sve ostalo.”

Brazilski novinari izjavili su da će njihova momčad igrati s četiri ofanzivna igrača…

“Eh, onda smo gotovi! Četiri napadača, kažete? Očekujem iznimno tešku utakmicu, a mi kao momčad moramo se fokusirati na naš stil nogometa i pokušati tehnički i taktički biti dobar protivnik. Utakmica će početi pri rezultatu 0:0 šansu za pobjedu ima Brazil, ali i Srbija. Ne bojimo se nikoga na svijetu, pa ni Brazila.”

Za kraj Stojković je rekao još i ovo:

„Nekad se pitam, kako pobijediti Brazilce kad su tako jaki. Povijest se često mijenja, svaki novi pokušaj je prilika da je promijenimo. Bitno je da skupimo što više bodova kako bismo prošli u sljedeći krug. Ako se to ne dogodi, neće biti kraj svijeta. Imati ćemo korektan odnos prema igri, učinit ćemo Srbiju ponosnom. Pa, ako netko bude bolji od nas, čestitat ćemo. Očekujem dobru utakmicu, svi znamo kakva je reprezentacija Brazil, kakve igrača imaju, ali nećemo se tako lako predati”.

Izbornik Brazila Tite uoči utakmice sa Srbijom nije govorio o prvom suparniku na Svjetskom prvenstvu.

Naglasio je koliko je nogomet važan za njegove sunarodnjake.

“Ne mogu snositi odgovornost za posljednjih 20 godina i cijelu povijest lijepih stvari koje je postigla brazilska reprezentacija. Izbornik sam četiri godine. Imamo dobru povijest i sada osjećamo pritisak. Brazil je zemlja u kojoj se nogomet prati s velikom strašću. Ljudi se okupljaju na ulicama kako bi gledali naše utakmice. Moramo razmišljati o tome i ne iznevjeriti ih”, rekao je Tite.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.