Guliver image

Što će biti ako Joshua izgubi meč? Hrgoviću onda ponovno kreću novi problemi

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Ostalo je malo više od dva tjedna uoči boksačkog spektakla u Rijadu. Iako smo tog 23.12. trebali gledati povijesni meč Furya i Usika na kraju je njihova borba za sve pojase odgođena za veljaču.

I bez te borbe gledat ćemo itekako zanimljiv program. Tu večer borit će se i naš najbolji boksač Filip Hrgović kojeg čeka iskusni Australac Mark de Mori.

Osim njih dvojice u ring će još zvijezde kao što su Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois, Dmitrij Bivol i drugi.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Filip Hrgović (@filip_hrgovic)




Borba za pojas

Ono što je važno je to da je Hrgović prvi u redu za IBF-ov pojas koji će se oduzeti pobjedniku meča Fury Usik u trenutku kada se dogovori revanš njih dvojice. Protivnik Hrgovića trebao bi biti pobjednik meča Joshua Wallin.

Iz IBF-a se nadaju da će to biti Joshua koji marketinški i poslovno znači više od bilo kojeg drugog boksača. Zato se nadaju njegovoj pobjedi i meču s Hrgovićem. Međutim, što će biti ako Joshua izgubi.




Švedski je teškaš naime otkrio kako ga je Joshuin tim prisilio na stavljanje posebne klauzule u ugovor. Riječ je o tome da će on morati odraditi revanš protiv Joshue, u slučaju da pobijedi u tom meču.

Reuters/Andrew Couldridge/Guliver Image

Dakle, Wallin, pobijedi li Britanca, neće moći boriti protiv našeg boksača, nego će morati odraditi još jedan meč protiv njega. To nije loše za njega što se tiče financija, ali onda će na putu do titulu morati dva puta rušiti Joshua i još nekoga.

Hrgović će tako ili morati čekati revanš Joshue i Wallina ili ići na nekog drugog u ovom slučaju Parkera koji je četvrti na ljestvici.

Za njega je Tito govorio da je veći i od Jugoslavije, a onda mu je tragedija sve oduzela

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.