Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX

Rakitić jedva čeka spektakl s hrvatskim asom, za njega slijedi najteži test u karijeri

Autor: Ivor Krapac

Više nema prepreka u pregovorima, sve je potvrđeno, a novom boksačkom spektaklu u kojem će sudjelovati Filip Hrgović se jako veseli i zvijezda koja se pod hrvatskom zastavom proslavila u prošlosti. Hrgoviću se sa svojom porukom javio Ivan Rakitić, bivši Vatreni koji sada igra za saudijski Al-Shabab i veseli se dolasku najboljeg hrvatskog teškaša na priredbu na kojoj će se 1. lipnja u Rijadu sresti s Britancem Danielom Duboisom.

“Čekam te pajdo! Idemoooo”, napisao je Rakitić u svojoj reakciji na objavu Hrgovića pod maskom na Instagramu. Slavni bivši Vatreni, jedan od junaka dolaska do svjetskog srebra u ljeto 2018. u Rusiji, dobio je i odgovor najboljeg hrvatskog teškaša. “Idemo brate!” napisao je Hrgović.

Svoj komentar ostavio je i Roberto Soldić, poznati hrvatski borac u MMA vodama. Napisao je “soon” i dodao ‘hashtagom’ “and new”, sugerirajući da će Hrgović uskoro postati novi svjetski prvak. Hoće li to biti već na početku lipnja u saudijskom Rijadu, ovisi o odluci IBF-a koji bi trebao oduzeti svjetski naslov pobjedniku prvog od predviđena dva meča Tysona Furyja i Oleksandra Usika. Njih dvojica srest će se 18. svibnja, također u Rijadu, nakon toga imaju i dogovor o uzvratu, a pretpostavlja se da bi IBF pobjedniku meča iz sredine svibnja mogao oduzeti pojas, što bi otvorilo mogućnost da se Hrgović i Dubois na početku lipnja bore za IBF-ovu svjetsku teškašku titulu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Filip Hrgović (@filip_hrgovic)




Rakitić odnedavno u novom klubu

Hrgović jedva čeka svoju veliku šansu, a meču na početku lipnja veseli se i Rakitić, koji je u Saudijsku Arabiju došao ranije ove godine, krajem siječnja, u transferu bez odštete iz Seville u redove Al-Shababa.

U Saudijskoj Arabiji još nije bio dok je Hrgović lani dan prije Badnjaka u Rijadu u prvoj rundi prekidom svladao Australca Marka De Morija, no podsjetimo, tada je uz najboljeg hrvatskog teškaša bio Marcelo Brozović, koji je od prošlog ljeta član saudijskog Al-Nassra.

Sada se Hrgovićevom dolasku na novu veliku boksačku priredbu u Rijadu veseli i 36-godišnji Rakitić, koji je to iskazao u svojem komentaru na Instagramu.




Screenshot: Instagram/Filip Hrgović

Prvo sučeljavanje s ‘kamenim’ pogledima

Nakon što je potvrđen njihov meč, Hrgović i 26-godišnji Britanac Dubois imali su i svoje prvo sučeljavanje. Odradili su ga bez puno reakcija, praktički bez trzaja, gledajući jedan u drugoga u mirnom stavu.

Puno više akcije bit će u ringu na početku lipnja, kada će Hrgović tražiti 18. pobjedu u isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri, a možda i naslov svjetskog prvaka po IBF-u.

Dubois za sada ima 20 pobjeda i dva poraza u profesionalnim vodama, a ranije u karijeri, 26-godišnji britanski teškaš već je bio i svjetski prvak u teškoj kategoriji u organizaciji WBA. Titulu je izgubio lani u kolovozu u poljskom Wroclawu, kada ga je svladao Ukrajinac Oleksandr Usik, koji će se idućeg mjeseca protiv Tysona Furyja boriti za ujedinjenje svjetskih naslova.

Hrgović i Dubois čekaju

Nakon tog meča, Hrgović i Dubois nadaju se da će IBF narediti da se svjetska titula u njihovoj organizaciji prepusti za odluku o novom prvaku, pa bi se 31-godišnji Zagrepčanin i pet godina mlađi Britanac na početku lipnja borili za svjetski teškaški naslov.

Sjajni Hrvat razočaran zbog penala, a onda i udarac koji brine Dalića, noć je proveo u bolnici

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.