AP Photo/Jon Super/ Guliver Image

Bogataš kupuje u susjedstvu: Želi stvoriti najuspješniji klub na području bivše Jugoslavije

Autor: K.I.

Prema svemu sudeći, čini se da bi turski bogataš Ali Acun Ilicali (54) mogao kupiti nogometni klub Maribor. Acun Ilicali obožava sport, strastveni je kolekcionar sportskih automobila i motocikala i vlasnik engleskog nogometnog kluba Hull Cityja.

Ujedno je i manjski vlasnik nizozemske Fortune Sittard i irskog Shelbournea, a sada planira svoje sportsko carstvo proširiti za još jedan klub. Tako je u emisiji ‘Pod prečku’ emitiranu na slovenskom Sport Klubu rekao kako je odabrao da će idući klub kupiti na području Balkana.

“Poštujem i ostale klubove, Mura je uspešna, Olimpija je poznato ime u Europi, ali i Maribor isto tako. Na kraju morate doneti neku odluku, tražili smo i razmišljali dva mjeseca, ali sada mislim da smo odlučili da je ovo pravi projekat sa sjajnim navijačima, sjajnim ljudima i sjajnim gradom”, rekao je Turčin.




Medijski mogul

“Jako mi je važno i da u blizini grada ima aerodrom jer stalno putujem. Mali aerodrom, da mogu dolaziti i odlaziti i da jer posao ne trpi. Lud sam za nogometom i želim gledati što više utakmica”, dodao je.

Ilicali je inače turski medijski mogul, vlasnik kanala TV8 i TV8.5, kao i digitalne platforme Exxen. Od 2018. do 2021. godine bio je na listi 500 najutjecajnijih poslovnih ljudi u sektoru medija i zabave prema izboru magazina “Variety”.

Maribor je jedan od najuspješnijih slovenskih klubova koji je osvojio 16 naslova slovenskog prvaka, 9 Slovenskih kupova i 4 nacionalna Superkupa. Ujedno je Maribor i jedini slovenski klub koji je igrao grupnu fazu Lige prvaka i Europske lige.




Volio je Jugoslaviju više od života, prijetio mu je ratni zločinac, a Hrvata je uzeo u zaštitu

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.