Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Bišćan ima novi posao, preuzeo klupu bivšeg osvajača Lige prvaka

Autor: Ivor Krapac

Nakon što je tijekom ljeta izgubio posao na klupi Dinama, Igor Bišćan čekao je nekoliko mjeseci na novi trenerski angažman, a danas je potvrđeno da novi posao ima u saudijskom Al Shababu.

Klub koji je tijekom ’90-ih dva puta bio pobjednik arapske Lige prvaka predstavio je Bišćana kao svojeg novog trenera, poželjevši mu dobrodošlicu u novu sredinu, prvu u kojoj se bivši dinamovac udaljio od Hrvatske u trenerskoj karijeri.

Podsjetimo, Bišćan je do sada u Hrvatskoj vodio Rudeš, Rijeku i Dinamo, a bio je i izbornik hrvatske U21 reprezentacije. Bio je i u susjedstvu, na klupi ljubljanske Olimpije, za koju se spominjalo da ga nedavno želi vratiti, no hrvatski trener taj povratak nije prihvatio.

Klub traži podizanje

Al Shabab će s Bišćanom na klupi tražiti podizanje nakon neuvjerljivog ulaska u sezonu u prvenstvu Saudijske Arabije. Novi klub donedavnog Dinamovog trenera trenutno je 12. na ljestvici s devet bodova u prvih devet ovosezonskih ligaških utakmica.




Hrvatski trener u Al Shabab dolazi nakon što je u rujnu otkaz dobio Nizozemac Marcel Keizer u ranoj fazi nove sezone.

Tada je za nasljednika imenovan Argentinac Juan Brown koji je ranije vodio mladu momčad Al Shababa, no argentinski trener povjerenje je dobio kao privremeno rješenje na klupi.

Potraga za nasljednikom je trajala, a zaustavila se na Bišćanu koji sada i potvrđeno ima novi posao nakon što je u kolovozu dobio otkaz u Dinamu.

Podsjetimo, to se dogodilo nakon šoka koji je Dinamo pretrpio protiv atenskog AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, s ispadanjem poslije zabijenog gola hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide za AEK-ov prolazak dalje u sudačkoj nadoknadi uzvratne utakmice u Ateni.

Ovih dana je Bišćan došao u fokus zbog izglednog preuzimanja klupe Al Shababa, što je sada i potvrđeno.

Ma samo je jedan krivac za bizaran Dinamov debakl: Zaspao je šokantno u ključnom trenutku

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.