Photo: Tino Juric/PIXSELL

ARKAN JE UČINO SVE KAKO BI HRVATSKI TIGAR IZGUBIO! Namjestio je suca koji je dozvolio prljavu borbu

Autor: Gordan Šojat

Jedan od najboljih majstora borilačkih vještina iz Hrvatske, Branko Cikatić, bio je među prvima koji je davnih devedesetih odlučio pokazati kako ga nije strah otići u Srbiju i tamo odraditi meč u full contactu protiv tada mlađahnog Samira Usenagića.

Hrvatski Tigar je tako otišao Beograd na okršaj protiv Usenagića a u cijeli spektakl se umiješao ratni zločinac Željko Ražnatović koji je u to doba na razne načine potpirivao nacionalističke ideje Velike Srbije.

Sam Branko je izjavio kako je tada Arkan napravio sve kako bi na tom meču došlo do nereda.

Ražnatović je tada postavio svog suca u meč a ovaj je dozvolio prljavu borbu koju je naravno Usenagić prihvatio.

Protivnik je Branka već u prvoj rundi udario glavom, što je nedopušteno u full contactu te je Cikatiću pukla arkada, ali sudac Borislav Pelević odlučio je da meč ide dalje. Taj sudac je za godinu dana postao desna ruka zločincu Arkanu u njegovim “tigrovima”.

Ipak naš Tigar je odradio borbu do kraja koja je bila bodovana neodlučeno, Hrvat za Cikatića, Srbin za Usenagića dok je treći sudac dosudio neodlučeno.

Nakon borbe Samir Usenagić je tada izjavio:




“Kad smo kasnije pogledali snimku, vidjeli smo da je to bila borba koja je završila neriješeno. A tko je bolji, Branko Cikatić je prvak svijeta i pravi šampion te bi o tome bilo nezahvalno govoriti jer sam ja na početku karijere.”

Tako je Arkanu propao plan da porazi Cikatića, a o kakvom je čovjeku riječ saznat će se za godinu dana kada je počela agresija na Hrvatsku.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.