Screenshot/Youtube

Uzgojio bundevu mase veće od jedne tone: Nećete vjerovati kako izgleda novi svjetski rekorder

Autor: Zlatko Govedić

Svakako nije neobično vidjeti bundeve u ovo doba godine. No sudionici ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u vaganju bundeva u Half Moon Bayu (Kalifornija, SAD) nisu izrezivali bundeve (jack-o’-lantern) za Samhain/Halloween, već su bili usredotočeni isključivo na uzgoj najvećih i najtežih mogućih bundeva.

Na manifestaciju, koja je ove godine proslavila 50. obljetnicu, stigli su stručnjaci i uzgajivači iz cijelog svijeta kako bi predstavili neke nevjerojatno goleme bundeve.

Jedna se istaknula.

Uzgojio ju je učitelj hortikulture Travis Gienger iz Anoke (Minnesota, SAD). Pobjedničkoj je budnevi izmjerena masa od nevjerojatnih 1247 kg.

Bundeva nije samo pobijedila na natjecanju, već je oborila i svjetski rekord koji je 2021. postavio talijanski uzgajivač čiji je primjerak imao masu 1226 kg.

“Nisam to očekivao. Bio je to odličan osjećaj. Uložio sam u posao kako bih izmamio osmijeh na lica ljudi i tako je lijepo doći ovdje vidjeti sve u ovom gradu”, oduševljeno je ispričao Gienger.




Uzgajivač predstavio glavicu luka od devet kilograma: ‘Ovo je za Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda’




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.