Ilustracija: Pixabay

Stigla nova poslovna ponuda: ‘Izdajemo certifikate da u kući nema duhova’

Autor: Zlatko Govedić

Dvojica studenata iz Tajlanda osmislila su inovativnu poslovnu strategiju – spavanje u problematičnim kućama i stanovima kako bi potvrdili da su slobodni od duhova i paranormalnih pojava.

Student Wifei Cheng (21), Tajlanđanin tajvanskog podrijetla, s Tehničkog sveučilišta Rajamangala u pokrajini Chiang Mai (Tajland), saznao je o problemima s kojima se suočavaju prodavači nekretnina u kojima su se u prošlosti dogodile neobjašnjive smrti.

Stoga je spoznao da postoji tržište za certificiranje domova bez duhova. U projektu mu je pomogao njegov kolega i suradnik Sretthawut Boonprakhong (22). Njih dvojica nedavno su počela oglašavati svoje usluge na društvenim mrežama, nudeći spavanje u problematičnim kućama i stanovima te izdavanje certifikata “kuća bez duhova” kako bi kupci i najmoprimci bili mirniji.

‘Nosim svete amulete, za svaki slučaj’

Dva mlada lovca na duhove nedavno su predstavljeni u tajlandskom novinskom izdanju The Nation, a njihov genijalan poslovni model postao je viralan. Tada su se počeli promovirati putem društvenih medija i još nisu imali klijente, ali Cheng je bio uvjeren da postoji tržište za certifikatore domova bez duhova.

Čak nije ni postavio cijenu usluge, ali je spomenuo da će naknade biti pregovaračke, ovisno o zadatku.

“Također prihvaćam slične poslove, poput noćenja na sprovodu ili drugim ukletim mjestima”, rekao je 21-godišnjak.




Boonprakhong je pak priznao da se boji duhova, dodajući da će mu ovaj posao pomoći da se uvjeri da ne postoje, dok će i zaraditi nešto novca. A ako ipak postoje, uvijek se osigurava tako da sa sobom nosi korisne alate.

“Kako bih bio siguran, opskrbio sam se svetim amuletima”, zaključuje tajlandski student.

Zašto vidimo duhove? Stručnjaci objašnjavaju da naše halucinacije nisu posve slučajne ni beznačajne!




Dublji strahovi

Uklete kuće predstavljaju intrigantan fenomen koji već dugo intrigira i fascinira ljude diljem svijeta. Iako su mnogi skeptični glede postojanja duhova i paranormalnih pojava, interes za tu temu ne jenjava. Mnoge priče o ukletim kućama kruže među ljudima, potičući maštu i znatiželju.

Psiholozi tvrde da je strah od ukletih kuća često povezan s dubljim strahovima i nesigurnostima pojedinca. Osim toga, kulturni utjecaji i mediji također igraju važnu ulogu u oblikovanju ovog fenomena, stvarajući slike i priče koje potiču strah i napetost.

Iako se mnogi pitaju jesu li uklete kuće stvarnost ili samo plod mašte, jedno je sigurno – fenomen ukletih kuća nastavit će intrigirati ljude i otvarati nova područja istraživanja, a očito i poslovnih prilika.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.