Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Srbi pišu sulude stvari o potresu u Hrvatskoj: Spominju čak i tsunamije

Autor: F.F

U Hrvatskoj je rano ujutro ponovno zatresao potres. Nimalo ugodnih, a niti slabih 4,7 po Richteru zatreslo je rano ujutro u 5:38 sati, a epicentar je bio 15 kilometara od Slunja. Iako je prvo magnituda potresa iznosila 4,3 prema Richteru, Kasnije je EMSC javio kako se radi o ipak nešto jačem potresu od 4,7 po Richteru.

Korisnici EMSC-a navode kako potres nije bio ugodan, a osjetio se i u Karlovcu, Otočcu, Slunju, čak i susjednoj u BiH.

Ovo su neki od komentara na stranicama EMSC-a: “Krevet se pošteno ljuljao”; “Trajalo je nekoliko sekundi”; Tutnjava”; “Dobro zaljuljalo”; “Probudilo nas”; “Dosta je treslo, probudilo me”, “Bome smo se ljuljali”; “Uh, baš se zaljuljalo, probudilo me škripanje i zveckanje”; “Probudilo me, tutnjanje kao grmljavina”; “Kratko, ali jako ljuljanje cijele kuće”; “Škripa po kući!”.

Foto: EMSC

Nema govora

A potres je odjeknuo i u susjedstvu. Srpski mediji raspisali su se o potresu u Hrvatskoj, a tamošnji Telegraf otišao je toliko daleko da su počeli pričati o – tsunamiju. Ovako su pisali o potresu u Hrvatskoj:

“Zemljotres jačine 4,7 stupnjeva registriran je danas na području Hrvatske. Kako javlja EMSC, potres je bio 92 kilometara južno od Zagreba. Potres je registriran na dubini od 10 kilometara. Nakon izvršenih procjena, objavljeno je da nema opasnosti od tsunamija”, piše srpski list.

Upaljen meteoalarm, stiže jače grmljavinsko nevrijeme: Nema dobrih vijesti ni za iduće dane




Regija Jadranskog mora općenito nije poznata po čestim tsunamijima. Tsunamiji su obično povezani s potresima ili vulkanskim erupcijama, a obale Hrvatske nisu u blizini tih tipičnih izvora tsunamijima.

Iako tsunami može biti rijedak u Hrvatskoj, to ne znači da ne postoji potencijalna opasnost. U slučaju potresa u susjednim zemljama poput Italije ili Grčke, može doći do tsunami prijetnje obalama Jadranskog mora, uključujući obalu Hrvatske.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.