Foto: YouTube

Snimio napad morskog psa na ronioca i onda iznio detalje: ‘Jeziv vrisak se čuo se i kroz vodu’

Autor: H.B.

Jedan čovjek, dok je završavao svoju certifikaciju dubinskog ronioca u Egiptu 2018. godine, postao je svjedokom užasnog napada morskog psa. Dan White, koji se nalazio pod vodom, snimio je ovaj napad u kamerom, a snimka je postala viralna.

Na početku, White je počeo snimati morskog psa jer ga je smatrao zanimljivim. Dan prije napada, grupa ronilaca naišla je na tri morska psa i sve je prošlo bez ikakvih problema. No, stvari su brzo krenule u strašnom smjeru kako je morski pas počeo pokazivati sve više znakova agresije prema roniocima.

White je rekao za Tracking Sharks: “Dok sam snimao, primijetio sam da je jedan od mjehurića ronioca na izlazu prestrašio morskog psa i on se okrenuo da istraži”.

‘Ugrizao ga je, zakačio i mlatarao okolo

Snimka prikazuje trenutak kada morski pas dolazi do razine ronilaca i krene prema njima. Životinja napada jednog od ronioca, oštro grizući njegovu nogu. Na snimci se vidi kako se borba odvija, a ronilac se bori za svoj život. White je opisao ovu zastrašujuću scenu i za BBC-jevu emisiju “Zašto morski psi napadaju”, rekavši: “Ugrizao je za nogu ronioca, zakačio se, mlatarao okolo. Bilo je ludo, nije htio pustiti. Završilo je tako da mu je potkoljeni mišić potpuno otkinut s noge.”

Ronilačka noga bila je doslovno raskomadana, a morski pas je izgrizao mišić sve do kosti. “U vodi je bio veliki oblak krvi. Drugi ronilac počeo je vrištati, mogli ste čuti jeziv vrisak – vrisak u vašem uhu”, prisjetio se White.

Unatoč stravičnom napadu, grupi ronilaca uspjelo je izvući čovjeka na površinu vode. Hitna pomoć je brzo intervenirala, pruživši mu prvu pomoć i dajući lijekove protiv bolova. Noga nije morala biti amputirana, što je bilo čudo s obzirom na ozbiljnost ozljede. Dan White je zatim prebačen u bolnicu, gdje su ga podvrgli daljnjem liječenju.




Zašto je nastala teorija zavjere o HAARP-u? Mnogi ga krive za jake oluje u Hrvatskoj




Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.