Ilustracija

Potraga za izvorom gotovo bezgranične energije, mogla bi nas usput dovesti i do otkrića izvanzemaljaca!

Autor: Zlatko Govedić

Tehnologija za prikupljanje energije mogla bi ostavljati tragove na horizontu događaja crne rupe, granici iza koje gravitacija te kozmičke pojave postaje prejaka i ne dozvoljava materiji ni energiji da pobjegnu. Tako bi se mogle objasniti neke od baklji plazme koje su astronomi primijetili u blizini rotirajućih crnih rupa.

Iako je takva ideja na granici znanstvene fantastike, budući da je najbliža crna rupa udaljena od Zemlje više od 1000 svjetlosnih godina. No, crne rupe doista bi mogle biti neiscrpan izvor energije za neku tehnološki naprednu civilizaciju.

Luca Comisso, profesor na njujorškom Sveučilištu “Colombia”, kaže da je sljedeći korak kako uočiti da neko crpi energiju iz crne rupe. To bi omogućilo Zemljanima da uoče neku izvanzemaljsku civilizaciju.

“U budućnosti će ljudi, zahvaljujući superračunalima, moći doći do rješenja koja je teorija za crpljenje energije iz crnih rupa najbolja”, naveo je Comisso.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.