Foto: Instagram

Golemi medvjed se iz čista mira zaletio na skupinu fotografa: Pogledajte napete prizore

Autor: H.B.

Prije nekoliko tjedana na Instagramu je osvanuo video koji uistinu ledi krv u žilama. Skupina fotografa hodala je obalom rijeke na Aljasci i pritom izbliza snimala medvjede koji su šetali oko njih i tražili hranu.

Sve je bilo u redu, do trenutka kada je jednom medvjedu dozlogrdilo njihovo društvo i odlučio ih je otjerati. Medvjed se s velike daljine zaletio na skupinu fotografa i činilo se da su gotovi. Međutim, jedan od fotografa je vrlo dobro reagirao. Postavio se na medvjeda, počeo vikati i čak je krenuo prema njemu. Medvjed se na kraju odlučio promijeniti smjer i udaljiti od njih, a sve zahvaljujući dobroj reakciji jednog od fotografa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Scenic Bear Viewing (@scenicbearviewing)

Ne bježati od medvjeda

“Ako vidite medvjeda, izbjegavajte ga i dajte mu svaku priliku da vas izbjegne. Ako ipak naiđete na medvjeda, ostanite mirni i pokušajte promatrati što je medvjed naumio. Dobre su šanse da niste u opasnosti. Većinu medvjeda zanima samo zaštita hrane, mladunaca ili njihovog ‘osobnog prostora’. Kad osjete da prijetnje nema, krenut će dalje”, pojasnili su iz Odjela za ribu i divljač Aljaske.




“Ne možete pobjeći medvjedu. Medvjedi mogu trčati puno brže od sprintera i, poput pasa, lovit će životinje koje bježe. Medvjed koji juriša može se približiti na nekoliko metara prije nego što pobjegne ili promjeni smjer. Važno je ostati na svom mjestu”, stoji u savjetu.

IZVANZEMALJCI MEĐU NAMA: Zašto mnogi misle da ćemo uskoro čuti najveću vijest u povijesti?




Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.