screenshot

APOKALIPSA DOLAZI: Isaac Newton predvidio je kada nas očekuje smak svijeta

Autor: Dnevno.hr

Isaac Newton jedan je od najznačajnijih znanstvenika na svijetu, no malo ljudi zna da je bio i jako pobožan kršćanin te da je proučavao teologiju i to da bi dokazao kada će biti smak svijeta te kada će se Isus Krist ponovo pojaviti.

Proučavajući Bibliju, iskalkulirao je da će se Apokalipsa dogoditi 2060. godine, točno 1260 godina nakon osnivanja Rimskog carstva.

Jednini Newtonov nasljednik bio je grof od Portsmoutha koji je u svom vlasništvu imao doslovno pun kamion pisama i uradaka ovog genijalnog znanstvenika. Godine 1936. uradci su prešli u vlasništvo Kraljevskog koledža u Engleskoj i Abraham Shalom Jehudija, Orijentalne židovske akademije za studije.

Istraživači su otkrili, iz pisma koje je napisao 1704. da je kao godinu kada će se dogoditi Apokalipsa naveo 2060. Do tog zaključka došao je nakon što je detaljno proučio Knjigu Danielovu, poglavlje 12, stih sedam:

”Vidio sam čovjeka obučenog u lan koji je bio na vodi rijeke kad je podigao desnu i lijevu ruku prema raju. Zakleo se od onoga koji živi zauvijek da će on biti tamo neko vrijeme… A kad on dobije da rasprši moć svetih ljudi, sve će se završiti”, citat iz King James Bible “Authorised Version”, Cambridge Edition.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.