Foto: Guliver Image (Bardell Andreas)

Zlatan Ibrahimović majci kupio crkvu od 9,4 milijuna eura pa je srušio i izgradio stanove

Autor: G.B.

Nakon što je postao slavan, bivši nogometaš Zlatan Ibrahimović, svojoj je majci odlučio kupiti luksuzni apartman u Novalji na Pagu, kako bi mogla biti bliže svojim sestrama. Osim toga, u Švedskoj joj je kupio crkvu vrijednu 9,4 milijuna eura, koju je kasnije srušio i na tom mjestu izgradio luksuzne stanove.

“Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom koja ih može štošta naučiti”, naveo je Zlatan.

Njegova majka Jurka Gravić porijeklom je iz sela Prkos kraj Škabrnje u zadarskom zaleđu. O Jurkinom životu za medije je govorio je njen brat Gojko Gravić koji živi u Prkosu. Prema njegovoj priči, Jurka je sa 17 godina otišla u Njemačku, gdje je upoznala Anića iz Kruševa kraj Zadra. Njemu je rodila dvije kćeri, Moniku i Violetu.

Foto: IPP/Andrea Oldani/Guliverimage

Otac mu je bio poznati kafanski zabavljač

Kad se brak raspao, udala se za kafanskog pjevača Šefika Ibrahimovića, iz Bijeljine, zvanog Kinko. Njemu je rodila Zlatana i kćer Sanelu. Kada se Jurkin i Šefikov brak raspao, živjeli su teško, a o tim teškim danima govorio je i sam Zlatan, koji je u djetinjstvu bio više gladan nego sit.

“Moje prvo sjećanje je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog. U automobilu, vlakom. Tada je na snazi još bio komunizam. Drugi svijet. Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman, a ja sam većinu karijere proveo u Italiji”, prisjetio se Šveđanin u svojoj knjizi.

Pulen Tončija Huljića ne usporava tempo, a o meceni kaže: ‘Previše ga poštujem, on je čudo’




“Moj otac je zbog mnogo patio zbog rata u BiH. Svaki dan su stizale vijesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbjeglicama. Ali pokušavao me zaštititi. Uvijek me pokušavao zaštititi. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu. Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Ukopali smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam”, ispričao je Ibrahimović te detaljima o tužnim događajima iz djetinjstva slomio srca svojih obožavatelja.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.