Foto: Antonio Balic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković danas slavi rođendan, dobio najljepši poklon kojeg je mogao poželjeti!

Autor: Dnevno.hr/T. Š

Premijer Andrej Plenković slavi 52. rođendan, a već je dobio najljepši mogući poklon – sinčića Ivana koji se rodio prije nekoliko dana u Petrovoj bolnici!

Prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije mogao prirediti veliki tulum za svoj rođendan, no očekuje se da bi to sad mogao nadoknaditi ove godine, posebno jer ima nekoliko razloga za slavlje, kako smo već spomenuli.

Povodom rođendana, donosimo neke manje poznate detalje o premijeru.

Kao dijete ljetne je praznike provodio u Makarskoj, a na Osejavi je naučio plivati. Kako je košarka njegova velika ljubav i ljetne praznike je volio provoditi na Gradskom sportskom centru u Makarskoj, a sa 14 godina učlanio se u KK Maskimir. Jedno se vrijeme bavio i vaterpolom u VK Galeb.

Otocec na Krki, 221121.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic sa svojim slovenskim kolegom Janezom Jansom kod dvorca Otocec sudjelovao je na svecanosti otkrivanja spomen obiljezja u znak sjecanja na bilateralne susrete i suradnju iz doba borbe za samostalnost obje drzave.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Leon Vidic / DELO / CROPIX

Sredinom osamdesetih, kad je već bio malo stariji, u Makarskoj i na Hvaru je krenuo u prve izlaske, a tamo su se rodile i prve simpatije, no današnju suprugu Anu Maslać Plenković upoznao je nešto kasnije, preko zajedničkih prijatelja dok je ona radila u Saboru.

Ponosan je na svoje dalmatinkse korijene, pa rado ističe kako su njegove obje bake bile domaćice, dok je jedan djed bio stolar, a drugi vinograda i trgovac vinom.

Kao dijete živio je u Zagrebu u Maksimiru, a poznat je i kao dobar prijatelj pa neka prijateljstva iz sretnog djetinjstva i danas njeguje.




Tijekom svog premijerskog mandata dobio je troje djece, kćer Milu, te sinove Maria i Ivana. Time je postao prvi čovjek na toj funkciji u nas koji je tijekom mandata doživio osobni ‘baby boom’.  Osobe bliske premijeru, opisuju ga kao brižnog oca koji svako slobodno vrijeme koristi kako bi proveo vrijeme s obitelji.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iako je u mladosti bio dosta fizički aktivan, danas više nema toliko vremena za bavljenje fizičkom aktivnošću, pa je, osim nekoliko sijedih, uspio dobiti i nešto kilograma viška. Posljedica je to i stresa, ali i ljubavi prema nezdravoj, brzoj hrani, čokoladi i gaziranim pićima. Inače, premijer jako voli variva, a posebno punjenu papriku.

No, 2019. godine pisalo se o tome kako je uspio skinuti 18 kilograma, a nedavno smo pisali i o njegovoj novoj dijeti.




Tada nam je naš sugovornik otkrio kako je premijer nedavno ponovno sokove odlučio zamijeniti običnom vodom, a uz to konzumira nešto veće količine voća no što je to ranije bio slučaj.

“Ruča zdravije, manje večera, ne pije sokove, izbjegava gazirano, ali njemu su velika slabost i slatkiši, tome jako teško odolijeva, ali to nastoji kompenzirati nešto većim količinama povrća, orašastim plodovima “, kazao nam je sugovornik iz Vlade.

Autor:Dnevno.hr/T. Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.