Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX/Ilustracija

Hrvati najviše guglaju o zemlji u koju žele pobjeći, a evo koga zanima Hrvatska

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Društvenom mrežom X širi se karta koja prikazuje koje su europske države najguglanije. Fokus je stavljen na guglanje o zemljama, osim vlastite, a po tome se daje naslutiti i koju zemlju Hrvati i dalje smatraju najboljom za bijeg u bolji život.

Naime, godinama je je Njemačka Hrvatima bila prva na listi zemalja u kojima su odlučili potražiti bolji život. Uz Njemačku pri samom su vrhu godinama bile i Austrija, Irska, Italija, Švedska i Norveška.

I dok Hrvati odlaze, a u Hrvatsku dolaze brojni strani radnici, po ovoj karti, Hrvatsku najviše guglaju naši susjedi Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok Hrvati po mapi najviše guglaju Njemačku, ali nisu jedini.

Osim što mnogi diljem Europe guglaju SAD, potom Rusiju, u  Italiji i Španjolskoj se najviše gugla Francuska, a Turci i Grci, kao i Hrvati, najčešće guglaju Njemačku. Njemačku guglaju i Mađari i Austrijanci, ali i Rumunji i Poljaci. Što se tiče regije, uz već spomenute susjede, u Srbiji se najviše gugla Kosovo.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.