Cropix/TikTok

Zagrepčani rekli što bi mijenjali u Hrvatskoj: Jedan odgovor zaboljet će Plenkovića

Autor: Z.S.

Koja je jedna stvar koju bi promijenili u Hrvatskoj? Tako je glasilo pitanje koje je postavljeno Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića. Odgovori su bili i više nego zanimljivi, a oglasili su se potom i brojni korisnici TikToka.

“Vladu”, krenulo je. “Zašto? Zato što su go***”, komentirala je jedna djevojka. “Ništa. Pa meni iskreno je dobro. Meni je okej”, rekao je jedan mladić. “Puno toga, nema vremena za to. To bi malo duži elaborat bio što bi trebalo sve promijeniti”, dodao je jedan gospodin.

“Pa možda bi se više… Bolju infrastrukturu, definitivno! Naša infrastruktura u Zagrebu, koji je glavni grad, je užasna, može se puno poboljšati tipa podzemna željeznica, bolja povezanost vlakovima, HŽ nam je stvarno užasan, a trenutno isto i javni prijevoz. To je nešto što bi se stvarno trebalo promijeniti”, poručila je djevojka s maramom oko vrata.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Plaće i mirovine

“Povećala bih plaće i mirovine. Mislim da je to najbitnije, pogotovo mladima i ljudima koji su u mirovini”, kazala je Zagrepčanka. “Vladu. Zato kaj’ nije dobra. Neka dođu drugi, mladi, a ne ovi starkelji lopine”, još je jedna žestoka poruka. Ispod videa objavljenog na TikTok kanalu portala Dnevno.hr, ubrzo su se nizali komentari.

“Bravo, cura s salom sve rekla kaj ne valja!” “Ma daj kakva podzemna. Što će nam to, bolje HŽ neka se sredi”, Najjači su ovi ljudi pričaju kako su lopovi na vlasti a daš im sto kuna i ručak i glasaju za iste”, “Sve”, “Kanalizaciju, otpatke, zlostavljanje životinja, otrovi i plastika u rijeci, profesionalna sistematika”, “Ne dirajte mi samo HŽ”….

@dnevno.hr

Koja je jedna stvar koju bi promijenili u Hrvatskoj? 🇭🇷 #dnevnohr #hrvatska #anketa #change #voxpopuli




♬ original sound – dnevnohr

 

Rast BDP-a

U međuvremenu, Državni zavod za statistiku objavio je kako je u trećem je tromjesečju 2023. BDP realno veći za 2,8% u odnosu na isto tromjesečje 2022. Prva procjena, prema izvornim podacima, navode, pokazuje da je tromjesečna bruto dodana vrijednost (BDV) u trećem tromjesečju 2023. realno veća za 1,7% u odnosu na isto tromjesečje 2022.




Tromjesečni rast BDV-a vidljiv je u većini skupina djelatnosti, a na nj su najviše utjecale Trgovina na veliko i na malo, prijevoz i skladištenje, smještaj, priprema i usluživanje hrane te Stručne, znanstvene, tehničke i pomoćne uslužne djelatnosti.

Slovenci nas i dalje blokiraju! Zna li potpredsjednik Plenkovićeve Vlade što nam rade susjedi?

Potrošnja kućanstava u trećem tromjesečju 2023. realno je porasla za 3,0%, na što je najviše utjecao porast prometa trgovine na malo. Potrošnja države u trećem tromjesečju 2023. u realnom je porastu od 2,1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem tromjesečju 2023. izvoz roba i usluga u realnom je padu, za 8,5%, a uvoz roba i usluga također su u realnom padu, za 12,1%.

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.