Foto: Klovićevi dvori

U Klovićevim dvorima otvara se najveća izložba Ivana Meštrovića

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Povodom 140. godišnjice rođenja velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, u Klovićevim dvorima otvara se najveća retrospektivna izložba ovog velikog umjetnika.

Izložba, koja se dugo pripremala, plod je suradnje brojnih stručnjaka, muzeja i galerija diljem svijeta. Po prvi će puta na jednome mjestu prikupiti Meštrovićeva kiparska ostvarenja iz muzeja i zbirki u i izvan Hrvatske koja posjeduju Meštrovićeva remek-djela.


Autorice izložbe, ugledne su povjesničarke umjetnosti dr. sc. Petra Vugrinec i dr. sc. Barbara Vujanović, dok organizaciju izložbe potpisuje kustosica Iva Sudec Andreis.

Oglasio se posljednji Meštrovićev student o Spomeniku Indijancima, napredovala i hrvatska diplomacija

Približavanje Meštrovića mladoj populaciji

Dizajn izložbe i vizualnog identiteta osmišljen je od poznatog dizajnerskog dvojca studija Šesnić&Turković. O ovoj suradnji kazali su sljedeće: “Željeli smo Meštrovića približiti mladoj populaciji, te smo izložbeni prostor i grafiku osmislili na inovativan način, pri čemu je žuta boja koja će dominirati dizajnom svojevrstan akcent, tj. upozorenje za djelo kraj kojega treba zastati, koje vrijedi pomnije promotriti i proučiti.”

Foto: Galerija Klovićevi dvori

Sama izložba u Klovićevim dvorima bit će postavljena na tri etaže s više od 200 Meštrovićevih djela, a svoja vrata otvara 22. studenog te će biti otvorena sve do 3. ožujka 2024.

U srcu Dalmatinske zagore pokopana kći našeg najvećeg kipara: Pola života provela je ‘preko bare’
Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.