Foto: Privatna arhiva

Teški trenuci Kristine Kovačević Hitrec: ‘Morala sam donijeti najtežu odluku u životu’

Autor: Tea Šojat

U listopadu prošle godine, influencerica Kristina Kovačević Hitrec, poznata po svojoj Facebook-stranici ”Mamin blog”, čiji je humanitarni rad obilježen i nagradom ”Ponos Hrvatske”, udala se za dugogodišnjeg partnera Tihomira Hitreca, a tada smo objavili kako upravo s njim čeka svoje peto dijete.

Vijest da čekaju dijete, iznenadila je i Kristinu i Tihomira, ali ne zato jer dijete nisu željeli ili planirali, već zato što su bili uvjereni kako će zajedničko dijete teško dobiti prirodnim putem. Kristina je ranije u javnosti otvoreno govorila o svom iskustvu postupka potpomognute oplodnje zahvaljujući kojem je dobila blizanke, a bila je uvjerena kako će i sa sadašnjim suprugom morati proći isti proces. No, sreća im se osmjehnula te je sve krenulo prirodnim putem pa su svoju ljubav, osim sudbonosnim ‘da’, zaokružili i nadolazećom prinovom.

Gotovo cijelu trudnoću Kristina je bila na nogama. Nije osjećala nikakve tegobe, beba se lijepo razvijala, no određeni strah je postojao. Sama je jedan dan osjetila da nešto nije u redu i da bi trebala otići na pregled te svom odabranom ginekologu iznijeti svoje sumnje. Njen instinkt pratio je i njenog supruga Tihomira, a ubrzo se pokazalo da postoji rizik kojeg nikako ne smiju zanemariti.

“Jučer je bio dan odluke”

Kristina je završila u bolnici, no koliko god hrabra i jaka bila, strah od ishoda njene trudnoće počeo je rasti. Počela se javljati svojim pratiteljima, dijeliti s njima i lijepe i one manje lijepe vijesti, a poruka podrške nije izostalo, što Kristini, kaže nam, neizmjerno puno znači u ovim trenucima.

Naime, Kristina se u četvrtak javila uživo, a u potresnom videu otkrila je kako je morala donijeti najtežu odluku u životu. Dok su joj se oči punile suzama, koje su tekle niz njeno lice, Kristina je otkrila koliko joj je teško dok strahuje za bebin život.

“Primljena sam u bolnicu na praćenje trudnoće zbog kalsificirane posteljice i slabijih protoka. Nismo točno sigurni koliko sam tjedana trudna jer je ova trudnoća začeta prirodnim putem i ne znamo kada se točno desila ovulacija i začeće. No od prvog ultrazvuka, ako računamo trudnoću po menstrualnom ciklusu, veličina ploda se nije poklapala po zadnjoj menstruaciji. Uredno smo pratili trudnoću privatno i situacija je bila sve gora. Beba je imala zastoj rasta tri do četiri tjedna po kilaži”, rekla je i nastavila.

 




Sad ćemo vam Hana Tabaković Baksa i ja ispričati kako sam morala donjeti najtežu odluku u životu!

Objavljuje Mamin Blog u Četvrtak, 7. ožujka 2024.

 




‘Dogodilo se čudo’

“No što se tiče svih organa svi su se razvijali uredno. U jednom trenutku je posteljica izgledala kao da se radi o abrupciji posteljice, što je vrlo rizična dijagnoza. Sve je vodilo ka tome da ćemo najvjerojatnije morati inducirati prijevremeni porod. No odjednom se dogodilo čudo i beba je u dva tjedan dobila 500 grama, i posteljica je izgledala samo kalsificirano. Na sljedećem pregledu beba je dobila 250 grama a posteljica je postajala sve lošija. I tada je moj odabrani ginekolog donio odluku da je najsigurnija opcija da trudnoću pratimo u bolnici s redovitim ctg – om o da ćemo odlučiti kada ćemo inducirati porod”, objašnjava nam Kristina.

“Jučer je bio dan odluke. Napravili smo ultrazvuk i ustanovili da beba nije dobila niti grama od zadnjeg ultrazvučnog pregleda i da je posteljica u još gorem stanju. Ja sam htjela odmah taj dan da idemo na inducirani prirodni porod jer me bilo strah da posteljica ne odumre i da se ne desi najgori mogući scenarij”, rekla nam je influencerica s kojom je u tom najtežem trenutku bila njena prijateljica, voditeljica Hana Tabaković Baksa.

“Moj ginekolog je se konzultirao s kolegama i donijeli su slijedeće zaključke: Ako bi išla na prirodni inducirani porod postojao je rizik od puknuća maternice ako maternica nije spremna odraditi prirodan porod i onda bi trebali spašavati situaciju s hitnim carskim. No takve situacije se dešavaju u 3 posto slučajeva”, otkrila je i nastavila.

Foto: Privatna arhiva

 

Suprug podrška

“Druga predložena opcija mi je bila da idem na carski rez u ponedjeljak što je 4 dana duže čekanja u neizvjesnosti i strahu”, govori nam Kristina, koja trenutno u Petrovoj bolnici na odjelu bračne neplodnosti čeka porod. “Svaka minuta mi traje vječnost jer ne možemo biti sigurni hoće li će posteljica izdržati do ponedjeljka”, zabrinuto je rekla Kristina. Iako joj je teško, kaže, sve joj je puno lakše uz njenog supruga Tihomira, prijatelje kao i podršku pratitelja, a zahvalna je i osoblju Petrove bolnice. “Prijatelji mi krate muke kad dođu u posjet tako da nisam sama”, govori na s osmijehom na licu.

“U cijeloj ovoj kalvariji straha, tuge, zabrinutosti najveća podrška su mi suprug i prijatelji.  Liječnici i sestre u Petrovoj bolnici su toliko divni i tako se divno brinu o meni i naravno o svim drugim pacijentima pa to puno olakšava ovo strašno neizvjesno iščekivanje. Zahvalna sam cijelom osoblju bolnice i svome suprugu koji doma brine za četvero djece ide na posao i još svaki dan dolazi u posjet. A on je još u većoj panici nego ali pokušava biti hrabar i pokušava sakriti paniku i strah kako ne bi i meni prenosio još veću nervozu”, govori nam Kristina, koju su u bolnici posjetili brojni prijatelji.

Udala se poznata influencerica: Thompsonova nećakinja ulovila buket, odmah se oglasio partner

Dodaje, kako je nakon prospavane noći ipak mirnija.  “S obzirom da pratimo s CTG-om tri puta dnevno, malo smo sigurniji”, istaknula je Kristina Kovačević Hitrec koja bi najkasnije u ponedjeljak trebala roditi svoje peto dijete, dječaka imena Rafael.

Autor:Tea Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.