Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Španjolka s Eurosonga navodno plagirala Nedu Ukraden: ‘Platit će sigurno’

Autor: I.D.

Nebulossa će s pjesmom Zorra ove godine predstavljati Španjolsku na Eurosongu. Na društvenim mrežama osvanuli su brojni komentari fanova Eurosonga koji su spomenuli da ih Zorra jako podsjeća na pjesmu Bomba s kojom se Neda Ukraden 2020. godine natjecala na Beoviziji.

“Španjolci, oprostite, ali mi smo imali Nedu Ukraden još prije četiri godine”, “Zanima me što će žiri napraviti po ovom pitanju. Vide li oni da je pjesma ista kao Nedina?”, pišu ljudi na društvenim mrežama.

O svemu se oglasila i sama Neda. “Upravo sam se vratila iz Amerike i nisam još poslušala nijednu od eurovizijskih pjesama. Ako je točno to što kažete, da španjolska pjesma sliči mojoj Bombi, to je prije svega kompliment”, započela je

Prije dvije godine Srbi napravili istu stvar

“Drugo, platit će sigurno. Poslušat ću i konzultirati se s autorom pa onda odlučiti što ću poduzeti. Hvala na informaciji”, izjavila je pjevačica za Kurir.rs. Podsjetimo, prije dvije godine Srbi su kritizirali i pjevačicu Chanel koja je te godine s pjesmom SloMo predstavljala Španjolsku na Eurosongu. Pisali su tada kako je Španjolka plagirala srpsku pjevačicu Daru Bubamaru i njezinu pjesmu Ekstravagantno, koja je izašla 2017. godine.

“Pobjednička pjesma Chanel treba biti diskvalificirana zbog nepoštivanja eurovozijskih pravila. Ona je ista kao pjesma Dare Bubamare iz Srbije”, glasio je tada jedan od komentara na Twitteru. Pjevačica Dara Bubamara tada oglasila se na svom Instagramu uz screenshotove komentara nezadovoljnih korisnika Twittera. “Malo ste me iskopirali”, poručila je između ostalog.

Inače, pravila glasanja na našoj Dori se ove godine mijenjaju, a po novom će tako u dvije polufinalne večeri (koje su na rasporedu 22. i 23. veljače) o najboljima odlučivati isključivo publika svojim glasovima. Naime, Televotingom će se sada odrediti kojih će se osam skladbi s najviše glasova publike iz dva polufinala plasirati u finale Dore koje će se održati 25. veljače, piše Jutarnji.




HOĆE LI I HRVATSKA PŠENICA ZAVRŠITI U MORU? ‘I nama je bilo tako za vrijeme Domovinskog rata, ali zbog Ukrajine smo izgubili naše najveće tržište’

U finalu će najboljeg predstavnika i najbolju pjesmu, koja će Hrvatsku u svibnju predstavljati na Eurosongu u Švedskoj, zajednički odabrati publika i žiri. Omjer ukupno dodijeljenih bodova publike i žirija bit će 50 posto naprama 50 posto. U slučaju izjednačenog rezultata glasanja publike i ocjenjivačkih sudova pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova publike.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.