Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Tony Cetinski našao se u nezgodnoj situaciji: ‘Bili smo privedeni i zarobljeni’

Autor: Tea Šojat

Početkom godine izbio je regionalni skandal nakon što je Tonyju Cetinskom otkazan nastup u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara. Jedna od najglasnijih osoba iz javnog života koja se nije slagala s time da Cetinski nastupi a ZOI-u bila je bosanskohercegovačka influencerica Hana Hadžiavdagić.

“Baš me zanima bi li itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo događanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… Evo, odgovorit ću vam – nikada! Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane’ za obilježavanje 40 godina ZOI-ja?! Što je s glavom??? No comment!!! P. S. Manifestacija jest bila ExYu, ali u BiH se narod treba osvijestiti da ta ista Juga u regiji više nikoga ne zanima, pogotovo ne #ZOI84 i da svatko ima svoju državu koju voli više od svega, pogotovo ZOI-ja od prije 40 godina i da samo BiH financira taj koncert 10. 2. Hvala”, napisala je tada nezadovoljna Hana.

O neugodnoj situaciji u koju je doveden, oglasio se tada i sam Tony Cetinski. “Dva dana dobivam bezbroj poruka podrške pravih Sarajlija i ljudi koji nisu zatrovani senzacijama i negativlukom, tako da ne bih komentirao današnje novinarstvo, tj. prenošenje nečije objave u svrhu promocije, kao i nepotrebno raspirivanje vatre i politiziranje u svrhu prikupljanja klikova. Pjevam isključivo o ljubavi bez ikakvih podjela i predrasuda i tako će ostati dok sam živ. Jednakim žarom i poštovanjem prema publici. Bilo to u Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Puli, Splitu, Banjoj Luci, Beogradu, Skopju, Novome Sadu, Budvi, Cetinju, Podgorici ili Ljubljani. Svugdje jednako uživamo. Pripremam iznenađenje za 10. 2. i siguran sam da će biti koncert za pamćenje. Sarajevo i ja se volimo i nitko svojim piskaranjem to ne može razbiti. Vidimo se”, poručio je pjevač.

Foto: Facebook/Tony Cetinski

Snimanje spota u razrušenom Sarajevu

Mnogi su se tada pitali kakva je uopće njegova poveznica sa Sarajevom, a tada su mediji podsjetili na davnu 1996. godinu kada je Cetinski snimao spot za jednu od svojih najpoznatijih pjesama ‘Prah i pepeo‘ u razrušenom Sarajevu.

Spot je sniman netom nakon završetka agresija na BiH, na razrušenim sarajevskim lokacijama, a najviše kadrova snimljeno je u tada devastiranoj Vijećnici.

U jednom od intervjua Tony Cetinski se prisjetio kako je tom prilikom ekipa zalutala na područje koje je tada bilo pod kontrolom srpskih snaga.




“Bilo je svega i kad bi se snimao film po istinitim događajima iz mog života, jamčim da bi kod nas bio najgledaniji. Ne zato što je riječ o mojim proživljenim trenucima, nego zato što je uistinu bilo puno onih koji su baš filmski. Da, bili smo privedeni i zarobljeni te naposljetku razmijenjeni kao ratni zarobljenici na području sarajevskog aerodroma”, rekao je tada Cetinski.

Tony Cetinski na pozornicu pozvao HRT-ovog voditelja, on napravio show: ‘Šibenski majstore’




“Nije bilo table pa smo uletjeli malo greškom ravno na patrolu u srpskom dijelu te bili privedeni u stanicu. Dobro smo prošli, ali priznajem da nije bilo baš zanimljivo”, pojasnio je pjevač.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.