Preminuo autor jednog od najvećih domaćih hitova: Savladala ga je teška bolest
Šef Ivan Vrbanec otkrio trik koji će spasiti živce svima koji mrze čistiti i pripremati ribu
Sous chef ‘Hell’s Kitchen Hrvatska’ Ivan Vrbanec spasio je puno vremena i živaca onima koji muku muče s čišćenjem i pripremanjem ribe.
”Pokazat ću vam par trikova iz kuhinje, a započet ćemo s filetiranjem ribe. Dakle, zarežemo ju tu iza peraja, dobro ljuskice očistimo te režemo iza prateći leđa”, objasnio je Ivan te dodao kako se isto napravi i s druge strane, a zatim odreže rep.
”Kada smo sa svih strana odrezali krećemo pratiti kost”, rekao je Ivan te zatim skinuo glavne i središnje kosti. U rezanju je posebno naglašavao koliko je bitno pratiti kosti, a za kosti u sredini je koristio pincetu i posudu s vodom.
View this post on Instagram
Bitan faktor je i zagrijana tava
”Tražite kosti koje idu do ribe. To je to kada pod prstima osjetite da je glatko. Dobili ste dva filea u relativno kratkom roku”, objasio je Ivan i dodao kako je bitno dobro osušiti file ribe prije pečenja. Naglasio je kako se to posebno odnosi na kožu koja se potom posoli, a zatim blago poulji. Ulje se stavi i na tavu te je bitno da je ona zagrijana.
”Kada ide lagano dim iz tave znači da ste na dobrom putu”, objasnio je te stavio ribu u tavu. ”Uvijek se stavlja na kožu i potrebno ju je pritisnuti’, dodao je te istaknuo kako je prilikom pečenja najbitnije – strpljenje.
Impresivan set showa Hell’s Kitchen Hrvatska: Više od 1500 kvadrata, 2 kamiona posuđa i 55 kamera
Zatim je krenuo pripremati umak temeljac od maslaca i začinskog bilja. ”Zarolamo lagani smotuljak i režemo, a zatim listić kadulje s kojim ne smijemo pretjerivati”, rekao je te zagrijao maslac. Potom je miješajući dodao narezano kako bi se stvorila lijepa emulzija koju možemo servirati uz ribu.
ZADNJE VIJESTI
Evo koliku mirovinu ima Ceca, ali ne ona Arkanova: ‘U rukometu sam bila 45 godina’
Mirko Miočić izveo čudo u Potjeri, natjecatelji se od jada hvatali za glavu: ‘A joj’
Kako je mačak Max postao profesor: Omiljeni stanovnik kampusa dobio prestižnu diplomu