FOTO: RTL

Šef Ivan Vrbanec otkrio trik koji će spasiti živce svima koji mrze čistiti i pripremati ribu

Autor: G.B.

Sous chef ‘Hell’s Kitchen Hrvatska’ Ivan Vrbanec spasio je puno vremena i živaca onima koji muku muče s čišćenjem i pripremanjem ribe.

”Pokazat ću vam par trikova iz kuhinje, a započet ćemo s filetiranjem ribe. Dakle, zarežemo ju tu iza peraja, dobro ljuskice očistimo te režemo iza prateći leđa”, objasnio je Ivan te dodao kako se isto napravi i s druge strane, a zatim odreže rep.

”Kada smo sa svih strana odrezali krećemo pratiti kost”, rekao je Ivan te zatim skinuo glavne i središnje kosti. U rezanju je posebno naglašavao koliko je bitno pratiti kosti, a za kosti u sredini je koristio pincetu i posudu s vodom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Vrbanec (@i_vrbanec)




Bitan faktor je i zagrijana tava

”Tražite kosti koje idu do ribe. To je to kada pod prstima osjetite da je glatko. Dobili ste dva filea u relativno kratkom roku”, objasio je Ivan i dodao kako je bitno dobro osušiti file ribe prije pečenja. Naglasio je kako se to posebno odnosi na kožu koja se potom posoli, a zatim blago poulji. Ulje se stavi i na tavu te je bitno da je ona zagrijana.

”Kada ide lagano dim iz tave znači da ste na dobrom putu”, objasnio je te stavio ribu u tavu. ”Uvijek se stavlja na kožu i potrebno ju je pritisnuti’, dodao je te istaknuo kako je prilikom pečenja najbitnije – strpljenje.

Impresivan set showa Hell’s Kitchen Hrvatska: Više od 1500 kvadrata, 2 kamiona posuđa i 55 kamera




Zatim je krenuo pripremati umak temeljac od maslaca i začinskog bilja. ”Zarolamo lagani smotuljak i režemo, a zatim listić kadulje s kojim ne smijemo pretjerivati”, rekao je te zagrijao maslac. Potom je miješajući dodao narezano kako bi se stvorila lijepa emulzija koju možemo servirati uz ribu.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.