FOTO: Dnevno.hr

Pitali Hrvaticu da nabroji zemlje u Europi: Odgovor postao hit, ima preko pola milijuna pregleda

Autor: G.B.

Često se dogodi da se odgovori ljudi na pitanje koliko ima država u Europi poprilično razlikuju. Naime, problem leži u činjenici što se značajan dio teritorija određenih država nalazi u Aziji čime izlazi iz granica same Europe. Osim toga, utvrditi koliko ima država u Europi je teško budući da neke od zemalja još uvijek nisu priznate od svih članica UN-a.

Neke od država s Europom imaju samo društvene ili državničke veze zbog čega se ne mogu smjestiti u Europu. Dakle, odgovor na pitanje koliko država ima u Europi varira od 45 do 51, ovisno o širem kontekstu. Među ovim državama neke su povezane u veliku političku zajednicu Europske unije sa sjedištem u Briselu i Strasbourgu.

Ipak, ne ulazeći u dodatnu razdiobu i geopolitička shvaćanja, odlučili smo prošetati centrom Zagreba i nasumičnim odabirom upitati stanovnike metropole koliko europskih zemalja mogu nabrojiti. Uz to, imali su i vremensko ograničenje od jedne minute.

@dnevno.hr

Je li ovo neki rekord? 😮🏆 #dnevnohr #europe #countries #fyp #fy #viraltiktok #tiktok #anketa #voxpopuli

♬ original sound – dnevnohr

Nabrojala 38 zemalja

“Portugal,  Španjolska, Andora, San Marino, Vatikan, Francuska, Belgija, Luksemburg, Lihtenštajn, UK, Irska, Finska, Švedska, Norveška, Litva, Latvija, Bjelorusija, Moldavija, Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka, Poljska, Njemačka, Švicarska, Italija, Malta, Bosna, Srbija, Kosovo, Makedonija, Rusija, Nizozemska, Grčka, Albanija, Crna Gora”, bio je odgovor jedne djevojke.




“Što sam zaboravila, ne znam što sam zaboravila”, pitala se djevojka na kraju samog videa, no s obzirom da je u roku jedne minute uspjela nabrojiti čak 38 zemalja, nitko joj ne bi trebao zamjeriti Island, Dansku, Monako, Ukrajinu, Luksemburg i Estoniju.

Pitali Hrvaticu da nabroji zemlje u Europi: Odgovor postao hit, ima preko pola milijuna pregleda




“Svaka čast curo, ja ne bi mogla ni 10”, “Svaka joj čast”, “Koji mozak”, “Dobra je, pitanje je kako bi se mi svi snašli s vremenskim rokom i ovako na prepad”, samo su neki od brojnih komentara ispod videozapisa koji je u samo 17 sati od objave skupio više od 500.000 pregleda.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.