Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Partner Danijele Martinović odustao od karijere inspektora: Evo čemu se vratio nakon 16 godina

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Da rokeri pišu najemotivnije pjesme dokazuje i rock bend Izvan Zakona koji se ponovno okupio nakon pauze od 16 godina s više no dobrim razlogom. Umjetnički nerv i jaka želja za zajedničkim stvaranjem kvalitetne glazbe inspirirala je bend sastavljen od vrsnih glazbenika da napiše neke nove lijepe pjesme.

Prva koju su odlučili predstaviti publici je  „Na kiši plešem“, balada himnične melodije čiji snažni stihovi otkrivaju metaforički presjek životnih vrijednosti autora Josipa Plavića koji je ujedno lead vokal te gitarist benda.

Glazbu i aranžman potpisuju svi članovi benda koji uz Josipa čine klavijaturist Branko Glavan, basist Krešimir Šokec Šoky, gitarist i vokal Vjeko Vugrić Vex te bubnjar Davor Smotalić Smotke, ujedno i producent pjesme, dok je mastering radio Drago Smokrović Smokva.

Sve je krenulo iz srednje škole

Zanimljivo je da je ovo prva balada ovog rock sastava, kojeg predvodi partner pjevačice Danijele Martinović. Ova glazbena priča započela je još u srednjoškolskim danima, a snimljen je i videospot u režiji Zvonimira Ćurića i Davora Smotalića.

NE GUBI VRIJEME! Momčilo Otašević pozirao širokim osmijehom, a novom objavom na Instagramu zaintrigirao pratitelje

Bend Izvan Zakona osnovali su 1988. godine Krešimir Šokec, Davor Smotalić i Josip Plavić, tada srednjoškolci zaljubljeni u glazbu. Svirali su na raznim neuobičajenim lokacijama, od prostorija za probe limene glazbe do franjevačkog samostana iznad Jordanovca.




Kasnije su, naravno, prešli u rock klubove i razne dvorane, a svirali su i na motorijadama te glazbenim festivalima diljem Hrvatske. Sudeći po najnovijem singlu, ovi iskusni momci misle ozbiljno i jedva čekamo čuti što će novo proizaći iz njihovog studijskog druženja. 




Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.