Foto: TikTok

Tiktokerica tvrdi da je dijagnosticirani psihopat: ‘Ovo su bili ključni znakovi’

Autor: T.Š.

Korisnici društvenih mreža diljem svijeta svoje profile koriste i kako bi sami sebe predstavili svijetu, najčešće u najboljem mogućem svjetlu, no ima i onih korisnika koji su odlučili otkriti neke osjetljive detalje o sebi, riskirajući pritom i osudu javnosti.

Jedna od njih je i tiktokerica iza korisničkog imena VicThePath koja tvrdi da je dijagnosticirani psihopat, a sa cijelim je svijetom odlučila podijeliti detalje o tome kako se kod nje manifestira psihopatija, odnosno koji su bili ključni znakovi.

Dijagnosticiran joj je, kaže, antisocijalni poremećaj ličnosti, zbog čega je tijekom djetinjstva imala jezive opsesije. Posebice ju je zanimao Holokaust, ljudske žrtve drevnih Asteka, izvorne Grimmove bajke, obitelj Romanov i grčka mitologija – posebice labirint smrti.

@victhepath I was obsessed with a lot of things as a kid #antisocialpersonalitydisorder #psychopath #aspdawareness #psychopathdiary #aspd #femalepsychopath #psychopathy #chroniclesofapsychopath #highfunctioningpsychopath #psychpathyspectrum #specialinterest ♬ original sound – Vic Path

Psihopati ovakav sadržaj konzumiraju bez nelagode ili gađenja

“Znanstveno je dokazano da psihopati imaju manju razinu empatije u odnosu na druge ljude. Zbog toga su skloni većem interesu prema nasilnom i uznemirujućem sadržaju, a u društvu pokazuju antisocijalno ponašanje, neodgovornost i nedostatak kajanja ili empatije”, piše net.hr te ističe: “Istraživanja otkrivaju da psihopati često ne reagiraju na podražaje koji bi ostalima bili jezivi ili uznemirujući. To im omogućuje da mnogima morbidan sadržaj konzumiraju bez da osjete nelagodu ili gađenje.”

Spomenuta tiktokerica je u trećem razredu osnovne škole na sajmu knjiga pronašla crnu knjigu o Holokaustu. Knjiga ju je toliko zaintrigirala da se sakrila pod stol kako bi ju nastavila čitati sljedećih sat vremena. “Nakon ove situacije sam bila jako fascinirana ovom temom”, ispričala je.

Znanstvenici otkrili kako prepoznati psihopata: Dobro pogledajte što radi s očima




Posebice su je zanimale originalne i morbidne bajke braće Grimm. Primjerice, u originalnoj “Pepeljugi” polusestre su same sebi odrezale pete i prste na nogama kako bi pokušale ugurati stopalo u cipelicu. Na kraju bajke zlim su sestrama golubovi iskopali oči, dok naposljetku u “Snjeguljici” zla kraljica umire nakon što je prisiljena plesati u užarenim željeznim cipelama.

@victhepath Replying to @user284792183513 pretty privilege is real but it’s more nuanced than you think #antisocialpersonalitydisorder #highfunctioningpsychopath #femalepsychopath #psychopathdiary #psychopath #prettyprivilege ♬ original sound – Vic Path




Oko jedan posto odraslih osoba u SAD-u ima klinički značajne razine psihopatskih osobina, dok je u zatvorima situacija znatno drugačija. Oko 15 do 25 posto zatvorenika pokazuje karakteristike psihopata.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.