Domaće buhtle: Neodoljivo mirisne, a mekane kao pamuk
MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM: Osvježavajuće, slatko i ukusno!
Količine su prilagođene velikom kalupu za torte (promjer 30 cm). Ako želite peći u manjem kalupu (26 cm) samo smanjite sve količine za trećinu.
Ako stavljate svježe jagode, maline i/ili kupine, tada pecite prvo tortu.
Nakon toga gore stavite voće i preljev.
Sastojci za tijesto:
prhko tijesto
375 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
120 g naribanog maslaca
2 jaja
Sastojci za Mileram kremu:
3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
300 g šećera
1200 g milerama
1 paket srmznutog šumskog voća
1 crveni preljev za torte
NAGRAĐENI BAKIN RECEPT: Starinski kolač za djecu i bolesnike!
Priprema:
Umijesite prhko tijesto od brašna, šećera, praška za pecivo, vanilin šećera, naribanog maslaca i jaja. Odložite tijesto na sat vremena u hladnjak.
Razvaljajte tijesto da prekrije dno i stranice kalupa (od 30 cm). Vratite ga natrag u hladnjak dok pripremite kremu.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Pripremite kremu na način da odvojite mlijeko i šećer u veću posudu na štednjak. U manjoj zdjelici pomiješate prah pudinga s malo mlijeka iz posude. Kad zakuha, umiješajte puding u mlijeko dok se ne zgusne.
Maknite s vatre i odmah u vruće umiješajte mileram.
Izlijte kremu u kalup s biskvitom.
Na kremu stavite smrznuto šumsko voće.
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva (zajedno tijesto, kremu i šumsko voće).
Kad je torta pečena, umiješajte crveni preljev za tortu, prema uputama, i prelijte preko šumskog voća. Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga još dobro ohladite u hladnjaku.