Pinterest

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM: Osvježavajuće, slatko i ukusno!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Količine su prilagođene velikom kalupu za torte (promjer 30 cm). Ako želite peći u manjem kalupu (26 cm) samo smanjite sve količine za trećinu.

Ako stavljate svježe jagode, maline i/ili kupine, tada pecite prvo tortu.

Nakon toga gore stavite voće i preljev.

Sastojci za tijesto:

prhko tijesto

375 g brašna

150 g šećera




1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

120 g naribanog maslaca




2 jaja

Sastojci za Mileram kremu:

3 pudinga od vanilije

750 ml mlijeka

300 g šećera

1200 g milerama

1 paket srmznutog šumskog voća

1 crveni preljev za torte

NAGRAĐENI BAKIN RECEPT: Starinski kolač za djecu i bolesnike!

Priprema:

Umijesite prhko tijesto od brašna, šećera, praška za pecivo, vanilin šećera, naribanog maslaca i jaja. Odložite tijesto na sat vremena u hladnjak.

Razvaljajte tijesto da prekrije dno i stranice kalupa (od 30 cm). Vratite ga natrag u hladnjak dok pripremite kremu.

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Pripremite kremu na način da odvojite mlijeko i šećer u veću posudu na štednjak. U manjoj zdjelici pomiješate prah pudinga s malo mlijeka iz posude. Kad zakuha, umiješajte puding u mlijeko dok se ne zgusne.

Maknite s vatre i odmah u vruće umiješajte mileram.

Izlijte kremu u kalup s biskvitom.

Na kremu stavite smrznuto šumsko voće.

Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva (zajedno tijesto, kremu i šumsko voće).

Kad je torta pečena, umiješajte crveni preljev za tortu, prema uputama, i prelijte preko šumskog voća. Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga još dobro ohladite u hladnjaku.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.