Ne znate što s avokadom: Davit ćete se u obroku gotovom za 10 minuta
MA STOPUT BOLJI NEGO KUPOVNI! Napravite si domaći pureći burger
Evo kako ćete ovaj specijalitet pripremiti kod kuće.
Sastojci:
- 500 g mljevenih purećih prsa
- pola glavice luka (narezanog na kolute)
- 2 žličice umaka od soje
- 1/2 glavice sitno nasjeckanog luka
- 100 g graha
- 2 peciva za hamburger
- 2 žličice maslinova ulja
- jedna rajčica
- nekoliko listova salate
- 2 kriške sira
- sol
- papar
Postupak:
U zasebnu zdjelu, promiješajte meso, jednu žličicu umaka od soje, nasjeckani luk, a zatim posolite i popaprite. Meso ostavite 30 minuta na hladnome da odstoji, a potom ga oblikujte u hamburger.
U drugoj zdjeli pomiješajte kolute luka i grah te još dodajte malo ulja, žličicu umaka od soje, sol i papar.
Burgere najprije zapecite (1 minutu sa svake strane) i snizite temperaturu da se meso dobro ispeče.
Peciva prepolovite i pržite na unutarnjoj strani.
Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške rajčice.
Nemojte dodavati bilo kakve umake jer sadrže dodatni šećer te imaju puno kalorija.
ZADNJE VIJESTI
Susjeda vam je dala sumnjiv recept za štrukle? Pripremite ih ovako, znat će da ste ju prokužili
Neodoljivi mango cheesecake: Gotovo je nemoguće stati na jednom komadu
Sočni burger obogatite domaćim džemom od luka