Pinterest

‘DA POLIŽEŠ PRSTE!’ Sočne i ukusne slatke kiflice spravljaju se za samo 20 minuta!

Autor: Zlatko Govedić

Oduševit će vas ovaj recept za kiflice.

Sastojci:

4 jaja
200 g šećera
200 g kiselog mlijeka
125 g maslaca
1 kocka svježeg kvasca
1 žličica soli
naribana kora jednog limuna
1 vrećica vanilin šećera
125 ml mlakog mlijeka
50 ml mlijeka za rastvaranje kvasca
1250 g pšeničnog glatkog brašna
2 žumanjka za premazivanje
malo pekmeza
malo kristal šećera za posipanje

Priprema:

U toplom mlijeku otopite kvasac, dodajte žlicu šećera i žlicu brašna. Ostavite da naraste.

Vilicom izlupajte jaja i dodajte vanilin šećer, mlako mlijeko, sol, naribanu koru limuna, kiselo mlijeko i omekšanu mast. Prosijajte brašno i dodajte u tekuću smjesu.

Izmijesite glatko tijesto i pustite ga na toplom da se udvostruči. Zatim ga podijelite na loptice od 100 grama. Razvaljajte ih u obliku elipse. Na jedan kraju stavite pekmez i savijte ih kao roladice.




Stavite kiflice na pleh pokriven papirom za pečenje. Redajte ih blizu jednu drugoj.

Ostavite ih da još narastu. Prije pečenja namažite ih žumanjkom i pospite ih šećerom. Pecite kiflice na 180 stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđe.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.