Pinterest

OTKRIVAMO! Ovo je tajna sarajevskih ćevapa

Autor: ZG/Dnevno.hr

Savršenstvo ukusa sarajevskih ćevapa krije se u smjesi koja treba da odstoji.

Sastojci:

  • 1,5 kg mljevene junetine
  • 0,5 kg janjetine
  • 4 češnja češnjaka
  • sol (2% ukupne količine mesa)
  • 2 žlice sode bikarbone

Priprema:

Isjeckajte meso na kockice, dobro posolite, izmiješajte i prelijte s oko 100 ml vode i češnjaka koji ste prethodno prokuhali.

Smjesu promiješajte i ostavite preko noći u hladnjaku.

Sutradan smjesu sameljite dva puta u spravi za mljevenje mesa, ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, te onda stavite u hladnjak.

Prije nego što počnete s oblikovanjem ćevapa, u smjesu umiješajte sodu bikarbonu.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.