Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
OTKRIVAMO! Ovo je tajna sarajevskih ćevapa
Savršenstvo ukusa sarajevskih ćevapa krije se u smjesi koja treba da odstoji.
Sastojci:
- 1,5 kg mljevene junetine
- 0,5 kg janjetine
- 4 češnja češnjaka
- sol (2% ukupne količine mesa)
- 2 žlice sode bikarbone
Priprema:
Isjeckajte meso na kockice, dobro posolite, izmiješajte i prelijte s oko 100 ml vode i češnjaka koji ste prethodno prokuhali.
Smjesu promiješajte i ostavite preko noći u hladnjaku.
Sutradan smjesu sameljite dva puta u spravi za mljevenje mesa, ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, te onda stavite u hladnjak.
Prije nego što počnete s oblikovanjem ćevapa, u smjesu umiješajte sodu bikarbonu.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.