Ukusna tjestenina s biftekom: Brzi ručak bogatog okusa
OKUS TRADICIJE: Otkrivena strogo čuvana tajna svake bake, iza ukusne pite od jabuka skriva se brz i jednostavan recept
Nije tajna da danas svi tražimo brze, ali ukusne recepte, no ono što nas svaki put iznenadi, odlične su, a isto tako jednostavne ideje za jela koja su obilježila mnoga djetinjstva. Jedan takav sigurno je onaj za pitu od jabuka pa vam u nastavku donosimo recept za najbolju verziju, onu koju vam je radila baka.
Sastojci:
- 3 jaja
- 12 žlica šećera
- 12 žlica ulja
- 12 žlica mlijeka
- 15 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kg jabuka
- šećer u prahu za posipanje
- cimet
Priprema:
Umijesiti jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko i prašak za pecivo pa pola smjese izliti u lim i peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta.
Nakon toga izvaditi iz pećnice pa na biskvit položiti naribane jabuke, a potom dodati preostalu smjesu. Peći još 15-ak minuta pa ostaviti kolač da se ohladi.
Po želji dekorirati šećerom u prahu.
Dobar tek!
NE PEČE SE! Mekan i sočan kolač od keksa s maslacem i tri vrste pudinga