Foto: Pixabay

OKUS TRADICIJE: Otkrivena strogo čuvana tajna svake bake, iza ukusne pite od jabuka skriva se brz i jednostavan recept

Autor: Dnevno

Nije tajna da danas svi tražimo brze, ali ukusne recepte, no ono što nas svaki put iznenadi, odlične su, a isto tako jednostavne ideje za jela koja su obilježila mnoga djetinjstva. Jedan takav sigurno je onaj za pitu od jabuka pa vam u nastavku donosimo recept za najbolju verziju, onu koju vam je radila baka.

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica ulja
  • 12 žlica mlijeka
  • 15 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kg jabuka
  • šećer u prahu za posipanje
  • cimet

Priprema:

Umijesiti jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko i prašak za pecivo pa pola smjese izliti u lim i peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta.

Nakon toga izvaditi iz pećnice pa na biskvit položiti naribane jabuke, a potom dodati preostalu smjesu. Peći još 15-ak minuta pa ostaviti kolač da se ohladi.

Po želji dekorirati šećerom u prahu.

Dobar tek!




NE PEČE SE! Mekan i sočan kolač od keksa s maslacem  i tri vrste pudinga




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.