Foto: Ycreenshot/YouTube

Irska predstavnica psovala organizatore: ‘To nije Eurosong, bilo je strašno iza scene’

Autor: I.D.

Bambie Thug, irska predstavnica na Eurosongu, komentirala je pobjedu švicarskog predstavnika Nema, koji se deklarira kao nebinarna osoba. Irkinja, koja se također deklarira kao nebinarna osoba, u emotivnoj izjavi žestoko je napala EBU (European Broadcasting Union), organizatore Eurosonga.

“Nemo je pobijedio! Jako sam ponosna na sve nas ovdje u Top 10 koji se borimo protiv svega što je bilo iza scene. Bilo je teško i strašno za nas! Tako sam ponosna i samo želim reći ‘mi smo Eurosong, EBU nije Eurosong, je*** EBU. Uopće me ne zanimaju više, je*** EBU. Iza je zajednica, ljubav, moć svih nas. Narod je rekao svoje, queersi dolaze, nebinarni su je****o pobijedili”, poručila je Irkinja nakon finala Eurosonga.

Podsjetimo, njen nastup privukao je veliku pažnju i podijelio mišljenja gledatelja, a u finalu su s pozornice uputili i znakovite poruke. “Okrunite vješticu!” i “Ljubav će pobijediti mržnju!” zavrištali su. Na društvenim mrežama odmah su se pojavile teorije da je to bila reakcija na situaciju s Izraelom i proteste koji su zbog toga organizirani u Malmöu.

@irishexaminer

Bambie Thug speaks to media after placing sixth in the Eurovision Song Contest and speaks about the “pressure” they have felt to “change things” during the contest. They said they are proud of Nemo for winning as a non-binary person. They said it has been “so hard and so horrible” behind the scenes. “We are what the Eurovision is. The EBU is not what the Eurovision is. Fuck the EBU, I don’t even care anymore. Fuck them.” #BambieThug #Eurovision #Ireland #Eurovision2024 #Nemo #Macroom #Cork #Malmö

♬ original sound – Irish Examiner

Kontroverzni Irci

Inače, posljednju probu uoči finala Eurosonga propustili su irski predstavnici Bambie Thug. Na društvenim mrežama objavili su objašnjenje. ”Dragi svi, dok smo čekali da izađemo na pozornicu na probu parade zastava, dogodila se situacija za koju sam smatrala da traži hitnu pozornost EBU-a. EBU je ovo shvatio ozbiljno te raspravljamo o tome što ćemo dalje napraviti. To znači da sam propustila generalnu probu. Jako mi je žao zbog obožavatelja koji su me došli vidjeti. Nadam se da ćemo se vidjeti večeras na pozornici. Okrunite vješticu”, piše u objavi.




Odmah raspustiti žiri i podijeliti otkaze na HRT-u: Sramota, kako ga nisu prepoznali, a nije jedini

Podsjetimo, njezin je nastup podsjećao na egzorcizam zbog kruga svijeća i pretvaranja da se bave činom istjerivanja demona. Na pozornici je promijenila i odjeću, kako bi otkrila oskudni kostim u bojama trans zastave, a kako tvrdi sama pjevačica, to je napravila jer “namjerava vikati o pravima trans osoba zauvijek”.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.