Gobac: Zbog rukometa sam na granici seksualnog uzbuđenja

Autor: Dario Kozlina

Najbolje je sam pratit tekme, šta će mi društvo, to je najgore. Lijepo ću pobjeći u svoju radnu sobu, kažem ukućanima da radim i zaključam se i gledam, kaže Željko Pervan.

Svjetsko rukometno prvenstvo peti put u povijesti održava se na skandinavskom poluotoku, a hrvatski će rukometaši sa sutrašnjim dvobojem protiv Rumunjske krenuti u pohod na zlato koje su im 2009. u Areni Zagreb preoteli aktualni prvaci Francuzi.

Atmosfera na gradskim ulicama se zahuktava, navijači se pripremaju za bodrenje izabranika Slavka Goluže, a Igoru Voriju s kapetanskom je vrpcom povjerena velika odgovornost za ekipu i plasman na ovom, 22. okršaju 24 najbolje ekipe svijeta koji će otvoriti domaćin Švedska protiv reprezentacije Čilea večeras u 20.15 sati.

Razgovarali smo s nekim istaknutim imenima hrvatske glazbene i filmske scene, te domaćim estradnjacima koji će, svatko na svoj način, podržati ‘Kauboje’ na njihovom putu do slave.

‘Učitelj’ iz ‘Večernje škole’ Željko Pervan isključiv je u izboru društva za gledanje utakmica.

– Najbolje je sam pratit tekme, šta će mi društvo, to je najgore. Lijepo ću pobjeći u svoju radnu sobu, kažem ukućanima da radim i zaključam se, te gledam – kaže komičar.

Upitali smo ga planira li eventualni put u Malmo na finale, ako Hrvatska prođe, no Pervan spremno odgovara:

– Već sam bio na nogometnim tekmama i došao sam do zaključka da je to više za ekipu koja želi putovanje, pivo, izlaske, dok ja više preferiram samu utakmicu. Bolje mi je kod kuće, fino jedan metar ispred ekrana, pa mi zumiraju igrače, ponavljaju snimke akcija i golova… Doduše, kasnije me bole oči, ali nema veze – ispričao nam je Pervan.




Posao prvo, sport odmah potom

Glumac Goran Navojec veliki je obožavatelj rukometa i bodri hrvatske dečke od kad pamti.

– Sutra imam predstavu ‘Opera za tri groša’ u HNK Rijeka, pa ću stići pogledati samo prvo poluvrijeme. Kako mi posao bude dopuštao, gledati ću i ostale utakmice, svakako – kaže popularni ‘Dudo Kosmički’, te nastavlja u šali da u Švedsku neće moći iako bi volio jer skup je to put, a on nema ni za pošteni kaput.




Rukometnog fana upitali smo može li nabrojati pet aktualnih reprezentativaca, a glumac nije pokleknuo i u ‘rafalu ispalio’: ‘Lacković, Vori, Balić, Ćupić, Alilović… treba li još?’, upitao je na kraju.

Frontmen ‘Psihomodo popa’ Davor Gobac također se veseli utakmicama i kaže da je ‘jako uzbuđen što počinje prvenstvo, gotovo na granici seksualnog…’, te nastavlja kako je cijelo vrijeme prvenstva na putu, pa nema planova na bazi soka i grickalica, ali će tekme gledati kad ulovi vremena.

– Špoljarić mi je susjed, njega znam… Balić… hm, mislim da sam i njega negdje upoznao – odgovara pjevač na molbu da nabroji kojeg igrača repke.

– Gledati ću sam sa sobom, tako je najbolje jer onda mogu analizirati utakmicu u miru. Lino je bio dobar trener, ali je kod njega, kao i kod Ćire, bila bitna spika i disciplina. Kod Goluže je nekako važnije prijateljstvo i sloga, pa me malo strah kako će to ići, ali ipak sam uvjeren da ćemo se plasirati u najboljih četiri – rekao nam je Alen Vitasović, te na pitanje planira li možda do Švedske ukoliko Hrvatska bude u finalu kazao da smo mu ‘bacili bubu u uho’ jer nije planirao ići iako je živio tamo dugo vremena i ima neke prijatelje u Malmou, pa će, kaže, još razmisliti.

Svi vole svjetska prvenstva

Ženska publika pomalo je rezervirana po pitanju ‘rukometne groznice’, pa nam se tako operna diva Sandra Bagarić kratko zahvalila na pozivu uz komentar: ‘Jooj, ja sam vam totalni antitalent za to’, dok će manekenka Iva Jerković i glumica Ecija Ojdanić ipak odvojiti malo vremena od obaveza da navijaju za naše dečke u Švedskoj.

– Inače sam malo slaba s tim sportom, ali svjetska prvenstva volim pogledati, a niti ekipa još ništa ne planira. Svakako, ako se atmosfera počne zahuktavati, ja ću se lako ufurati – veli Jerković.

Ipak, poznata hrvatska glumica pravi je primjer obožavateljice rukometa koja će ‘tekme svakako gledati, najvjerojatnije kod kuće s mužem’, kaže Ojdanić i dodaje kako ‘ima povjerenja u novog izbornika i nadam se da neće razočarati’.

– Balić i Domagoj Duvnjak – dvojac je kojeg se glumica prisjetila u našem malom kvizu znanja ‘Koliko domaća estrada pozna Hrvatsku rukometnu reprezentaciju’.


Struka i navijači jednoglasni: Balić i društvo glavni su favoriti za zlato u Švedskoj!

Autor:Dario Kozlina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.