Foto: Lucija Ocko/CROPIX

Dinu Jelusića prozvali zbog Baby Lasagne, pjevaču prekipjelo: ‘Malo promislite’

Autor: F. P.

Za čitavu Hrvatsku sada slijede dani laganog ludila. Baby Lasagna je na Eurosong pozornici u Švedskoj ostvario najbolji plasman sve od pobjede grupe Riva prije 35 godina, a o njegovom postignuću zasigurno će se pričati još mjesecima nakon spektakularnog finala u subotu.

O svemu su se već oglasila brojna poznata hrvatska imena, među kojima i Duško Ćurlić. Tom popisu sada se pridružio i jedan od članova hrvatskog žirija za glasanje na Eurosongu, pjevač Dino Jelusić, koji je Baby Lasagni posvetio posebnu objavu na društvenim mrežama.

“Ovo je takva pobjeda da nam to nikakav plasman nikad ne može oduzeti. Nikad ovoliko ljudi u Hrvatskoj, u EUROPI nije bilo jednoglasno ujedinjeno po pitanju muzike kao sad oko Marka. Srce mi je puno gledajući to. Za mene apsolutni pobjednik po svim segmentima”, napisao je te dodao emotikon srca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝐃𝐢𝐧𝐨 𝐉𝐞𝐥𝐮𝐬𝐢𝐜𝐤 (@dinojelusick)




Kritizirali ga zbog glasanja žirija u finalu

Uz to je dodao fotografiju hrvatskog heroja u Eurosong kostimu, jasno pokazujući koliko je ponosan na konačan rezultat. Međutim, čini se kako su njegovi fanovi bili nezadovoljni nekim riječima. Naime, u komentarima su se nizale kritike na račun načina glasanja u finalu.

“Jednu stvar ti jedino zamjeram, a to je da ga nijednom nisi ispromovirao. Nisi smio ili si znao da je sve već namješteno? Sad je malo kasno”, pisala je nezadovoljna pratiteljica. Jelusić joj je na to odgovorio: “Ja kao član žirija nisam smio ni davati javnu podršku. Prije napada malo promislite.”

Drugi su pak uputili kritike na račun činjenice da je naš žiri Irskoj predstavnici Bambie Thug dodijelio 8 bodova. Smatrali su također kako smo više bodova trebali dati susjednoj Srbiji, odnosno njihovoj predstavnici Teya Dori, koja je naposlijetku završila na 17. mjestu.




Srpska predstavnica o događajima iza kulisa Eurosonga: ‘Zbog njih je bila čudna atmosfera’

‘Zbog Irske vam je pametnije šutiti’

“Zanimljivo je kako sad podilazite pričom narodu, ali dati osam bodova Irskoj vas stavlja u položaj da vam je pametnije šutiti”, “Ovo jučer je bilo presumnjivo”, “Pobjedu su uništili loši žiriji, kao što je uostalom bio i naš”, “Ta nepravda je preočita kao i prošle godine”, samo su neke od reakcija.

Uz Dinu Jelusića, članovi stručnog hrvatskog žirija bili su Ivana Vrdoljak Vanna, Srđan Sekulović Skansi, Mihovil Šoštarić Lockroom te Gina Victoria Damjanović. Naših 12 bodova otišlo je Portugalu, dok smo 10 dali Sloveniji. Srbija je od nas dobila 3 boda, a Švicarskoj pak nije dodijeljen nijedan bod.

Duško Ćurlić otkrio drugu stranu Baby Lasagne: ‘Danima namjerno ništa ne pišem’

Uz Irsku i već navedene bodove, dodijelili smo i sljedeće: šest bodova Ukrajini, pet Luksemburgu, Francuskoj četiri, Švedskoj dva te Cipru jedan bod. Što se tiče bodova drugh zemalja prema Baby Lasagni, maksimalnih 12 bodova dobili smo od Srbije i Cipra, a najviše bodove publike dobili smo od čak devet država.

Podsjetimo, Baby Lasagna je u subotnjem finalu ponovno rasplesao čitavu Arenu Malmö. Iako je naposlijetku završio na drugom mjestu iza švicarskih predstavnika Nemo i pjesme ‘The Code’, Hrvati su ga na glavnom zagrebačkom trgu dočekali sa svim počastima, a isto mu slijedi i u rodnom Umagu.

Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.