Izvor: Screnshot

Davno zaboravljena snimka Stallonea i Muhammada Alija: Legende napravile neviđeni show

Autor: Z.S.

Holivudski glumac napisao Sylvester Stallone režirao je i glumio u kultnom filmu ‘Rocky’ prije nego što je bio nominiran za svoju vodeću ulogu u klasiku iz 1976. godine. Na dodjeli Oscara 1977. godine, pojavio se obučen u bijelu košulju i crno odijelo kako bi uručio nagradu za najbolju sporednu glumicu Beatrice Straight za film ‘Mreža’ (Network).

No, imao je malu pomoć od najvećeg boksača svih vremena, Muhammada Alija, koji mu se pojavio iza leđa nakon čega je krenuo show.

Najbogatija Hrvatica napadnuta u svom domu, napadači je ozlijedili i pobjegli

Zatim su se malo šalili i borili prije nego što su se vratili svojim službenim dužnostima.

Kasnije je otkriveno da je par smislio taj plan ‘ad hoc’, nakon što su zamoljeni da zajedno uruče nagradu.

https://twitter.com/MichaelWarbur17/status/1539358791707262978




Poznato je, inače, da je Alijeva borba s Chuckom Wepnerom 1975. godine bila iskra koja je potaknula Stallonea da napiše ‘Rocky’.

Nitko nije očekivao da će Wepner – poznat kao “Bayonne Bleeder” – izdržati koliko je izdržao u meču s Alijem.




Wepner je čak uspio oboriti boksačku ikonu u devetoj rundi, no nakon toga Ali mu je uzvratio serijom udaraca i nokautirao ga u posljednjoj rundi.

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.