Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pedofilski sadržaj u lektiri je nedopustiv!

Autor: Željko Sakić

Usred smo medijske rasprave o Istanbulskoj konvenciji, koja će u obliku kako ju je odlučio poduprijeti Plenković imati nesagledive i teške posljedice za hrvatsko društvo. Istanbulska konvencija posebno je problematična u dijelu tzv. „rodno neutralnog“ i „rodno osjetljivog“ obrazovanja. Dakle, ovime se odnarođene političke elite s HDZ-om na čelu – odriču tradicije i kulture u korist nove ideologije.

Preuzimajući svjetonazorske stavove  tzv. „međunarodne zajednice“, Plenković i skupina političkih poltrona ć „vjernika EU“  širom otvaraju vrata relativno brzom nestanku našeg naroda, kako to već vrlo uspješno čine nijemo promatrajući egzodus iz Hrvatske kojemu se ne vidi kraja.

Kako nema znanstvenih dokaza da postoji homoseksualni spol ili  transrodni spol, eto „spasonosnog“ uvođenja roda. Rod omogućuje pod egidom Istanbulske konvencije biti bilo što, bez obzira na spolne odrednice prema kojima živimo nekoliko tisuća godina kao žene ili muškarci.

„Homoseksualnost i pedofilija su povijesni suputnici“,upravo tako naslovljena je izjava zagovaratelja pedofilije Gerta Hekme, objavljena na jednom portalu, 2013.g.

Dakle, promoviranje pedofilije davno je započelo, a financirala ga je dijelom i Vlada RH. Hekma koji je bio član uredničkog vijeća pedofilskog časopisa „Paidika” kaže da je sadašnja dopuštena granica u Nizozemskoj za spolni odnos s djetetom 12 godina, ali on osobno priželjkuje da se to spusti na 6!

Francuska veza

U slučaju koji je zgrozio Francusku, prije nekoliko mjeseci pedofil star 28 godina oslobođen je optužbe za silovanje 11-godišnje djevojčice nakon što su tužitelji zaključili da je žrtva “pristala na spolni odnos” s napadačem. Napadač ju je u kući silovao, a njena obitelj je izjavila da je djevojčica bila paralizirana od straha i nije se mogla obraniti. Skupina za prava djece Le Voix de l’Enfant također je objavila: “Pitanje pristanka se uopće ne treba postavljati kada se radi o maloljetnim žrtvama silovanja”.




Miljenko Hajdarović, bivši je član stručne radne skupine Borisa Jokića za izradu kurikula. U srednjoj školi predaje povijest i sociologiju. Na svom FB profilu zahvalio je  udruzi “Dugina obitelj” na LGBT slikovnici (koju je financiralo francusko veleposlanstvo u Zagrebu) i naveo kako ju koristi kao materijal na nastavi iz sociologije.

Plenković je odlučio slijediti ove „trendove“  pa će Istanbulska konvencija kada je bešćutno usvoje u Saboru biti iznad Ustava RH, no niti daljnji gubitak suvereniteta ne brine premijera jer gotovo sve je već predano u strane ruke pa onda može i identitet?

Pedofilski sadržaj u lektiri je nedopustiv!




Zato nije začuđujuće da je Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, gostujući u HTV-ovoj emisiji „Dobar dan, Hrvatska“, branila prijedlog lektire koja svojim sadržajem promiče pedofiliju.

Tema je bila reforma školstva, kurikul obrazovanja i školska lektira.

Kao uvod u razgovor voditelj je pročitao dva citata iz lektire namijenjene srednjoškolcima:

„Neosjetno i posve prirodno, da smirim plač, počeo sam se zadovoljavati. Uskoro puštao sam tekućinu i gore i dolje, a kroz prozor u park vidio sam jednu sasvim malu djevojčicu. I ona je ispuštala tekućinu zadignute haljinice, čučeći…

Kad sam se vratio i to rekao Marini napravila je facu kao da vidi duh svog oca kako j… petogodišnju djevojčicu.“

Pomoćnica ministrice Kralj rekla je:“Ja vjerujem da mi imamo vrlo kompetentne učitelje u našim školama i da učitelji u suradnji s psiholozima, pedagozima i drugim stručnjacima u školama mogu kvalitetno donijeti odluku koje sadržaje će prezentirati djeci i na koji način će ih obrađivati…“

Nije mi poznato, na koji bi se način ovakvi sadržaji mogli kvalitetno obrađivati, osim jednog: treba ih izbaciti iz školske lektire, jer im tamo doista nije mjesto!

Može li se HDZ stranka koja, ne samo da tolerira, nego i podupire ovakve sadržaje u lektiri nazvati demokršćanskom?!

Štoviše, ministrica Blaženka Divjak objavila je na svojoj FB stranici potporu Istanbulskoj konvenciji. “Dosta je priče! Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji!

Podijeli i ti ako se slažeš sa mnom!, napisala je Divjak u svojoj objavi.

Plenković je vjerojatno neće podijeliti, iako se slaže s Divljak. Dovoljno je što ministricu Divjak podržava i pokazuje kako mu je osobni interes i dodvoravanje Junckeru i EK, gdje ga čeka „visoki položaj“, važnije od sudbine naroda i države.

Autor:Željko Sakić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.