Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Karamarko otkrio sve karte: Ovo je njegov plan, poziva na veliko okupljanje

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer se pojavio na općem Saboru HDZ-a i mnoge iznenadio. Naime, posljednjih mjeseci sve se glasnije špekulira o njegovom političkom angažmanu, ali mnogi su bili uvjereni kako on neće imati veze s HDZ-om. No, karte su izmiješane najavom predsjednika RH Zorana Milanovića da će se kandidirati za premijera, što je pokrenulo lavinu reakcija i stvaranje novih kombinacija.

Karamarko se o svemu jučer navečer oglasio na svom Facebooku te otkrio zašto je ipak došao na HDZ-ov skup. Kaže, jednostavno se odazvao pozivu kao što je to činio i povodom nekih drugih obljetnica. Dodaje i da je očekivao da bi to moglo izazvati veliku pozornost javnosti jer su pred nama parlamentarni izbori.

“I kako to biva počela su naklapanja zašto sam došao, kako, što sam dogovorio, hoću li se kandidirati, sa kime pregovaram, i tako dalje. I da jasno odgovorim – nisam razgovarao niti dogovarao sa nikim ništa”, tvrdi Karamarko.

Dragi prijatelji, bio sam danas na XX. Općem saboru Hdz-a (izvještajnom) u Lisinskom. Jednostavno rečeno – odazvao sam…

Objavljuje Tomislav KaramarkoNedjelja, 17. ožujka 2024.

Karamarko otkrio što je prelomilo da se aktivira

Napominje i da je dvojio treba li ići na sabor HDZ-a ili ne te je otkrio trenutak u kojem je prelomio. “Kad se pred nacijom uprizorio PRH sa svojom predizbornom bravurom, nakićenom verbalističkim savršenstvom, najavom “smrt fašizmu-sloboda narodu” koalicijom kojoj će ON (a tko drugi) biti na čelu, ipak sam odlučio doći do Lisinskog”, otkriva Karamarko pozadinu svoje odluke.

No, Karamako nije poštedio ni HDZ, rekavši da se u mnogim stvarima se slaže s politikom vrha stranke, iako prihvaća sve što je bilo uspješno. U svojevrsnoj kritici premijeru Andreju Plenkoviću dodaje kako smatra da je došlo vrijeme resetiranja nekih dijelova te politike zbog opstanka stranke i onemogućavanja izborne pobjede onih snaga koji neovisnu Hrvatsku niti su htjele niti ikada prihvatile.




Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predlaže koaliciju domoljubnih stranaka

“To je odgovornost trenutnog vodstva. Nadam se da ju i prihvaćaju. Ovim putem predlažem vodstvu stranke da HDZ formira što širu koaliciju domoljubnih, suverenističkih stranaka i tako se odupre i savlada najezdu protuhrvatskih, teškom demagogijom naoružanih, snaga. Galopiraju kozačkom energijom i neće birati sredstva. O toj koaliciji treba razgovarati sa Hrvatskom strankom prava, Hrvatskim bilom, Domovinskim pokretom i svakako umirovljenicima. Siguran sam da bi i braniteljske udruge podržale ovakvu opciju”, piše Karamarko te poentira.

“Ulazimo u još turbulentnija vremena i svi koji želimo sačuvati našu, krvlju stečenu neovisnu Hrvatsku, moramo biti jedinstveni. Kao nekad!!
Svijest da su naš identitet, a moguće i opstojnost, ugroženi dovela me danas u Lisinski. Tuđmanova stranka mora opstati ali u onom obliku kako je narod želi i osjeća. Prepustiti Hrvatsku u ruke onima kojima je vanjskopolitički doseg Banja Luka bila bi tragedija naše generacije”, zaključio je u objavi.

On stoji iza mega pljačke! Zaveo naivnu Mirnesu pa je odbacio kao staru krpu: Doznalo se sve




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.