Foto: Livio Andrijic / CROPIX/Ilustracija

ZATVARAJU VELIK BROJ TRGOVINA! Popularni dućani s odjećom u krizi: Od H&M do C&A

Autor: Dnevno.hr

Do masovnog zatvaranja dućana velikih trgovačkih lanaca došlo je u Njemačkoj.

Natpis “Zatvaramo” tako se može vidjeti na sve više trgovina nekad velikih trgovačkih lanaca u Njemačkoj.

Trgovine C&A, Galeria Karstadt Kaufhof, Primark, Görtz, Conrad, H&M, Orsay i Media Markt zatvaraju se u brojnim gradovima.

Pandemija i energetska kriza uzele danak

Maloprodaja se već godinama bori s padom potražnje u mnogim sektorima. No, proteklih nekoliko godina također je zadalo ozbiljan udarac nizu etabliranih brendova.

Jer osim trenda kupnje putem interneta, trgovine tekstilom, elektronikom i parfemima, te robne kuće su patile i trpe posljedice pandemije korone. Energetska kriza također ostavlja traga. Nekoliko velikih lanaca kao što su C&A, Galeria Karstadt Kaufhof, Primark i Görtz naknadno su najavili zatvaranje poslovnica.

Situacija je takva da najmanje svakoj trećoj poslovnici Galerije Karstadt Kaufhof prijeti zatvaranje, a po drugi put u tri godine lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof ponovno je pred financijskim bankrotom, pa tvrtka ponovno mora zatvoriti desetke poslovnica.

Smanjuju broj poslovnica za najmanje trećinu

Prema riječima šefa tvrtke Miguela Müllenbacha, mreža poslovnica od 131 robne kuće trebala bi se “smanjiti za najmanje trećinu”. Tako bi zatvaranjem vjerojatno bilo pogođeno više od 40 lokacija.




U prosincu 2022. postalo je poznato da će se, prema internom pismu, možda morati zatvoriti do 90 poslovnica.

No, sada je propao i plan o preuzimanju 47 poslovnica Galerije “Schön hier”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.