Foto: Jelena Popović

Jelena za unosan posao sve sirovine ima u dvorištu: Sadnja ovih biljaka itekako joj se isplatila

Autor: N.K

U kontekstu sve veće popularnosti zdravog načina života, prirodna kozmetika, izrađena od samoniklog bilja, postaje sve traženija opcija za njegu kože. Jelena Popović iz Maglića, koja se već godinama bavi organskom proizvodnjom povrća i ljekovitog bilja, ističe se kao vješti korisnik potencijala biljaka.

“Postoji mnogo biljaka koje možete koristiti za pripremu svojih ručno izrađenih proizvoda za ljepotu i njegu. U mom dvorištu i vrtu uzgajam lavandu, ruže, koprivu, smilje, ružmarin, kamilicu, mentu i neven”, objašnjava Popovićeva.

Odlazak na Taru svake godine omogućava joj berbu raznih biljaka poput kantariona i hajdučke trave, koje će kasnije koristiti u svojim proizvodima. Jelena ističe važnost korištenja prirodnih sastojaka u kozmetici, slično važnosti domaće hrane i čistog zraka.

Foto: Jelena Popović

Bogata ponuda

Njen asortiman proizvoda uključuje različite kreme, sapune, meleme, tonike, serume i maske za njegu kože, sve bazirane na uljima i buterima te obogaćene ljekovitim biljem. Od ulja ruzmarina do melema od kantariona za bebinu kožu, Jelena koristi različite recepture kako bi zadovoljila različite potrebe svojih kupaca.

Foto: Jelena Popović

“Počela sam praviti kreme i sapune, a zatim sam se upustila u izradu različitih vrsta melema, kao i šumećih kuglica za stopala te paste za izbjeljivanje zuba sa aktivnim ugljenom. Ljekovito bilje je osnova za pripremu tonika, seruma te preparata za jačanje i njegu kose, uključujući ulja, čvrste šampone i maske”, ističe Popovićeva.

Robert kod Karlovca uzgaja biljku koja mu se dobro isplatila: ‘Ove pogreške morate izbjeći’




Posebno se ističe njen ručno izrađeni antirid melem, koji sadrži kvalitetni prirodni macerat smilja ubranog u Grčkoj, uz organska hladno prešana ulja.

“Ovaj ručno izrađeni melem sadrži kvalitetni prirodni macerat od “besmrtnog” ili “večnog” cvijeta smilja ubranog u Grčkoj, zajedno s organskim hladno prešanim uljima”, objašnjava Jelena Popović.

Osim toga, Jelena se bavi izradom sapuna za lice i tijelo od organskih ulja i sušenog mljevenog bilja, dajući im neodoljive boje i mirise.




Važno je istaknuti da svi preparati od ljekovitog bilja koje Jelena proizvodi ne sadrže konzervanse te se preporučuje njihovo čuvanje u hladnjaku i potrošnja u roku od tri mjeseca. Svojom predanošću organskoj proizvodnji i ljubavlju prema prirodnim sastojcima, Jelena Popović pronalazi svoje mjesto u sve popularnijem svijetu prirodne kozmetike.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.