Foto: Twitter

POGLEDAJTE S KIM SE DRUŽI: Izraelski povjesničar umanjio broj žrtava Srebrenice. Sada je jasno zašto

Autor: S.V.

Izraeski povjesničar Gideon Greif smatra da treba promijeniti izvještaj o broju srebreničkih žrtava. Greif tvrdi da je ubijeno 5 tisuća ljudi manje od dosadašnje službene brojke. Naravno, ovo je izazvalo bijes i nevjericu kod Bošnjaka, a osobito kod direktora Memorijalnog centra Srebrenica, Emira Suljagića.

U društvu srpskog radikala

Suljagić je na svom Twitteru podijelio fotografiju Greifa u društvu kontroverznog pravoslavnog igumana Luke Babića koji često pozira naoružan, pjeva četničke pjesme i veliča ratne zločince. Obilaze ga pripadnici Oružanih snaga BiH i specijalci MUP-a RS, a bio je domaćin Noćnim vukovima i brojnim (pro)ruskim organizacijama.

“Ako se ne varam ovo je Gideon Greif s Lukom Babićem, paravojnim igumanom pravoslavnog manastira Karno kod Srebrenice, središte ruskog i srpskog krajnje desničarskog utjecaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Kažem li ovdje da gospodin Greif može ubaciti svoje ‘ispravke'”, poručio je Suljagić.




 Na sve se putem Twittera osvrnuo i Ćamil Duraković, bivši načelnik općine Srebrenica.

“Nema potrebe da ispravljaš izvještaj. Znamo mi broj žrtava, znamo i tko te platio, znamo i za koga i zašto si to radio… Napisati da je broj žrtava manji za pet hiljada, nije slučajna greška.”




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.